Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Mariapolis 2004 la Miercurea Ciuc

"Mariapolis (Orașul Mariei) 2004" s-a desfășurat la Miercurea Ciuc (în casa "Segito Maria") în perioada 15-18 iulie. Au participat peste 400 de persoane din toată țara (români, maghiari, bulgari, ucraineni etc.), din Franța și din Republica Moldova. La o parte din programul care s-a desfășurat sâmbătă, 17 iulie, au fost prezenți ÎPS Jean-Claude Périsset, nunțiu apostolic în România și în Republica Moldova, PS Petru Gherghel, episcop de Iași, ÎPS György Iakubinyi, arhiepiscop de Alba-Iulia, PS Anton Coșa, episcop de Chișinău, PS Jozsef Tamas, episcop auxiliar de Alba-Iulia. La ora 12.00 nunțiul apostolic a prezidat sfânta Liturghie și a ținut cuvântul de învățătură în limba română, arhiepiscopul de Alba-Iulia ținându-l pe cel în limba maghiară. Au concelebrat 22 de preoți romano-catolici și greco-catolici.

Având ca temă "Pentru cultura comuniunii", întâlnirea de la Miercurea Ciuc a cuprins meditații, întâlnirii în grupuri mici, împărtășire de experiențe, Liturghii, rugăciune și cântare. Copii, adolescenți, tineri și adulți; preoți, călugări și laici veniți din diferite culte: romano-catolici, greco-catolici, reformați și ortodocși, cei care au fost la Miercurea Ciuc au trăit o experiență deosebită.

La predica din cadrul Liturghiei pe care a prezidat-o, nunțiul apostolic Jean-Claude Périsset a vorbit despre comuniune și i-a încurajat pe participanți. ÎPS Iakubinyi a vorbit despre orașele Mariei care sunt centre de pelerinaj: Cacica, Radna etc.

Înainte de Liturghie au fost momente de împărtășire și s-a vizionat o casetă a Chiarei Lubich care a vorbit despre căile unirii cu Dumnezeu. Mai mulți copii au prezentat și ei cum trăiesc iubirea, iar patru dintre ei care au participat la un congres de la Roma au povestit despre întrebările și răspunsurile pe care copiii le-au pus și le-au primit de la Chiara Lubich. După aceea copiii au cântat "Să aruncăm zarul".

Entuziasmul și bucuria i-au însoțit pe toți participanții. Prezenți au fost Redi, responsabilul Focolarului masculin; Vida, responsabila cu ramura feminină a Focolarelor, responsabilii pentru tineri, familii și copii.

Pr. Cornel Cadar

Evenimentul este prezentat și la secțiunea "Album foto".


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat