Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

"Primiție" și "inaugurare" la Bacău

Duminică, 11 iulie, în Comunitatea Salezienilor din Bacău a fost sărbătoare: prima Liturghie a pr. Alois Farcaș și inaugurarea unui nou teatru. La ora 15.30 PS Aurel Percă a inaugurat noul teatru, binecuvântându-l împreună cu cele două săli de informatică și laboratorul computerizat de tipografie, unde tinerii se vor putea califica în aceste sectoare, într-un viitor cât mai apropiat.

Bucuria de a ne dărui total pentru educația copiilor și a tinerilor este unul dintre elementele de bază ale carismei noastre saleziene. Aruncând o privire în urmă, în acești trei ani de când s-a născut oratoriul din Bacău, nu ne rămâne altceva de făcut decât să-i mulțumim lui Dumnezeu și sfintei Fecioare Maria pentru prezența lui Don Bosco și în aceste ținuturi ale Moldovei. Ar fi multe de povestit despre această prezență, dar mă voi limita doar la cele două mari evenimente de duminică, 11 iulie: primiția părintelui Alois și inaugurarea noului teatru.

Pentru noi părintele Alois Farcaș (sfințit la 26 iunie la Constanța) este o adevărată binecuvântare a lui Dumnezeu, căci este al doilea salezian preot român după părintele Vinci Grosu, cel care a predicat și care acum trei ani a fost sfințit și el preot în aceeași biserică - "Fericitul Ieremia" din Bacău. Chiar dacă prima comunitate românească de salezieni în care a stat Alois a fost Constanța, nu vom uita niciodată ajutorul lui pentru construirea și fondarea oratoriului de la Bacău. Felicitări părintelui Alois și îi promitem că ne vom ruga lui Dumnezeu (cum de altfel tinerii de aici s-au rugat la privegherea organizată în ajunul primiției) ca să-l ajute să fie într-adevăr un preot bun, căci secerișul este mare, iar lucrătorii sunt puțini, iar educația copiilor și a tinerilor este indispensabilă pentru un viitor mai bun.

Același lucru a fost subliniat și de Excelența sa Aurel Percă, care a participat alături de noi la inaugurarea noului teatru, binecuvântând nu numai teatrul, ci și cele două săli de informatică și laboratorul computerizat de tipografie, unde tinerii se vor putea califica în aceste sectoare, într-un viitor cât mai apropiat. A urmat după aceea și un mic spectacol în care micii noștri actori au prezentat piesa de teatru Dominic Savio, coordonată de doamna profesoară Agneza Grosu, precum și alte câteva momente vesele. Apropo de Dominic Savio, amintesc tuturor că anul acesta se împlinesc 50 de ani de când a fost declarat sfânt. Au fost și alți oaspeți care ne-au onorat cu prezența: reprezentanți de la Protecția Copilului și ai grupului Maltez din Bacău, preoți, surori, profesori, părinți, bunici, copii și tineri (din Bacău, Constanța și Tețcani).

O mulțumire deosebită "Inspectoriei Saleziene INE" din Italia și binefăcătorilor din Germania, dintre care noi am avut posibilitatea de a-i cunoaște pe cei doi reprezentanți ai organizației guvernamentale - care au sponsorizat întreaga construcție a acestui teatru - Dërrik și Mathias, care ne-au vizitat cu o săptămână în urmă, dăruindu-ne cu acea ocazie o minge cu totul specială și semnată Don Bosco. Un danke din inimă din partea salezienilor, dar mai ales din partea copiilor și a tinerilor care sunt adevărații protagoniști al acestui minunat centru educativ.

Salezienii Don Bosco!


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat