Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

"Vara împreună" - 2004, la Răchiteni

Prietenie, cântec, soare, bucurie - acestea sunt caracteristicile activității "Vara împreună" organizată de Iosefinii lui Murialdo, la Răchiteni, în perioada 5-9 iulie. Prin disponibilitatea părintelui paroh Marian Fechetă și coordonați de părintele Antonio Ferrari, au luat parte la această întâlnire aproximativ 30 de tineri-animatori și 200 de copii localnici sau veniți în vacanță la bunici.

Pregătită cu minuțiozitate încă din iarnă, "Vara împreună" este o activitate structurată pe patru sectoare: teatru, cateheză, cântece și jocuri. Fiecare sector este animat și coordonat de tineri. Pentru reușita activității, s-a participat la cursuri de pregătire, organizate de părinții iosefini la Roman.

Ziua debuta cu un moment de cateheză și rugăciune pentru animatori, după care începea programul cu copiii: teatru, cateheză, cântece și jocuri. Sfânta Liturghie de după-amiază constituia apogeul zilei. S-a vorbit despre curaj, rugăciune, prietenie, familie. "Dragi copii, dragi tineri! Nu vă fie teamă să fiți prieteni ai lui Cristos! Încredințați-i lui grijile și nemulțumirile voastre, iar viața vă va deveni un motiv de bucurie!" - ne-a spus părintele Antonio.

Povestea "Robin Hood" jucată ca piesă de teatru a îmbrăcat întâlnirea într-o atmosferă de basm și sărbătoare. Una din cele cinci zile de campus a fost dedicată în întregime tinerilor. Pe malul Siretului, în mijlocul naturii, ne-am jucat, am cântat și ne-am bucurat alături de păstorii noștri.

În ultima zi, a avut loc și un mic program artistic organizat și susținut de participanți. "Sunteți cu toții bravi și demni de laudă! Vara împreună să continue zilnic în parohia noastră, prin bucuria și entuziasmul vostru!" - ne-a spus părintele paroh la sfârșit.

La Liturghia de încheiere am mulțumit Domnului pentru harurile primite. Cu siguranță aceste zile vor rămâne mult timp în sufletul participanților.

Așadar, să trăim și să ne bucurăm cu toții, vara, împreună!

Anca Lucaci


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat