Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Vizită pastorală în Parohia Dofteana

În zilele de 10 și 11 iulie episcopul Petru Gherghel a efectuat vizita pastorală în Parohia Dofteana, Decanatul de Moinești. Parohia Dofteana este formată din 502 de familii cu 1.634 de credincioși. Sunt administrate de parohie următoarele filiale: Bogata și Păcuri.

Vizita canonică a început sâmbătă după-amiază, când PS Petru Gherghel a fost întâmpinat la intrarea în biserica din filiala Păcuri de către părintele paroh, pr. Ioan Zediu, și credincioșii din această filială. După salutul inițial, episcopul a prezidat sfânta Liturghie. După sfânta Liturghie din filiala Păcuri, episcopul s-a îndreptat spre centrul parohial Dofteana. La intrarea în comunitate, PS Petru Gherghel a fost întâmpinat de către părintele paroh și credincioșii din comunitatea Dofteana. După un salut adresat tuturor credincioșilor, episcopul a recitat împreună cu copiii și credincioșii sfântul Rozariu, apoi a urmat sfânta Liturghie celebrată de părintele paroh; în timpul Liturghiei, episcopul a stat la dispoziția celor care au dorit să se spovedească.

Duminică, programul a decurs astfel:

  • ora 9.00: Preasfințitul a celebrat sfânta Liturghie în filiala Bogata;

  • ora 11.00: episcopul a celebrat sfânta Liturghie pontificală în noua și frumoasa biserică parohială (consacrată în anul 2003). La această Liturghie, 8 copii l-au primit pentru prima dată pe Isus în sfânta Împărtășanie;

  • ora 16.00: întâlnirea cu comisia sinodală parohială;

  • ora 17.00: adorația și binecuvântarea euharistică prezidată de către episcop.

La toate celebrările și întâlnirile episcopul i-a încurajat pe credincioși să fie mărturisitori vrednici ai lui Cristos și să transmită mai departe ceea ce ei înșiși au primit de la părinții și strămoșii lor. De asemenea, episcopul i-a felicitat pe credincioșii pentru aportul adus la construirea frumoasei biserici parohiale și a casei parohiale. "Această biserică este un semn vizibil al credinței dumneavoastră. Străduiți-vă să veniți aici la biserică pentru a primi harurile necesare de a continua mărturia de credință, acum la începutul noului mileniu... Chiar dacă sunteți o comunitate mai mică din punct de vedere al numărului de credincioși și poate mai izolată, sunteți foarte importanți pentru Biserica noastră locală și aveți un rol propriu în viața Diecezei de Iași și a Bisericii Universale", le-a spus episcopul credincioșilor din Parohia Dofteana.

Pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat