Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Zi de reculegere la Traian

În perioada aprilie-mai, Casa de Reculegere a Părinților Verbiți din Traian a fost gazda grupului de viitori formatori aflați pe drumul pregătirii în vederea slujirii vieții și familiei, în cadrul programului "Familie, devii ceea ce ești: comunitate de viață și iubire" al Centrului de Ajutor pentru Viață, Asociația Caritas Roman. În cadrul acestui program în ziua de 19 iunie a avut loc o zi de reculegere.

În urma meditațiilor persoanele prezente au conștientizat că "misiunea se naște dintr-o întâlnire profundă cu Dumnezeu și cu realitatea tulburătoare" și că, "în ciuda misiunii atât de importante încredințată nouă, tuturor oamenilor, în fiecare zi experimentăm în viața noastră dificultăți, limite, care produc încercări, suferințe în noi și ceilalți". Trebuie să ne lăsăm mișcați de compasiune pentru a ajunge la un răspuns concret, pozitiv, răbdător, pentru ca lumea "să se ridice".

Ca o încununare a acestei zile, studentele de la Facultatea de Teologie și Asistență Socială, Iași, coordonate de doamna Doina Iarcuczewicz, actriță la Teatrul pentru Copii și Tineret, au jucat o scenetă intitulată "Insomnie sau coșmar" prin care ne-au adus mai aproape de trăirile interioare ale mamei aflată în fața deciziei de a accepta sau nu copilul trimis de Dumnezeu. Respinsă de soț și trimisă să facă avort, în confruntarea cu propria conștiință și în lumina cuvântului lui Dumnezeu, mama trăiește un coșmar în vis. Liniștea sfâșietoare a singurătății este tulburată de conștiința aspră și de plânsul copilașului. Aflându-se în mormânt, ea cerșește rugăciunea familiei, sperând să fie iertată de Dumnezeu. Plânge și strigă, atunci când familia pleacă, iar strigătul este auzit de soț, care vine lângă ea și o trezește din vis: "Trezește-te, nu a fost decât un coșmar!" Mama realizează că nu a fost decât un vis și, hotărâtă, acceptă viața cu bucurie.

Îndrăznim să spunem: O, fericit coșmar care ai trezit-o pe femeie din egoismul ei și pe bărbat din comoditatea lui. Fericită insomnie, căci datorită ție părinții iubesc și acceptă viața! Important este ca părinții să se trezească la timp.

Să ne ajute Dumnezeu, care este creatorul tuturor să devenim adevărați slujitori ai vieții, în lumina cuvântului său.

CAV Piatra Neamț


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat