Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut "Lumina creștinului" pe luna iulie

Recent a văzut lumina tiparului revista "Lumina creștinului", nr. 7(175), pe luna iulie. Coperta surprinde imaginea sfântului Anton care s-a aflat timp de mai multe zile pe teritoriul României.

La paginile 3 și 4 vom găsi foarte multe informații despre bustul aurit și relicva sfântului Anton și locurile unde au ajuns acestea și o scurtă bibliografie a sfântului. La pagina 5 se poate citi un interviu cu pr. Luciano Bertazzo care a avut amabilitatea de a da mai multe detalii despre semnificația pe care a avut-o pelerinajul cu relicvele sfântului Anton.

Un alt eveniment important al lunii iunie a fost împlinirea a 120 de ani de la înființarea Episcopiei Romano-Catolice de Iași, care este redat la pagina 6. Dacă doriți să știți mai multe despre manifestările religioase și culturale organizate cu ocazia acestor zile, dacă doriți să știți mai multe despre istoria episcopiei și care a fost primul păstor al Episcopiei de Iași, vă recomandăm paginile 6 și 11. Manifestările celebrate cu ocazia zilelor Episcopiei de Iași s-au încheiat prin sfințirea întru Preoție a 21 de diaconi în solemnitatea Sfinților Petru și Paul. Care sunt noii preoți sfințiți, cum au trăit tinerii diaconi momentul consacrării lor, despre toate acestea și despre episcopii și preoții care le-au fost alături puteți citi la paginile 8 și 9.

Papa a întreprins cea de-a 103-a vizită a sa în afara granițelor Italiei, de data aceasta în Elveția. Cu această ocazie Sfântul Părinte s-a întâlnit cu președintele Confederației Elvețiene, cu episcopii din cadrul Conferinței Episcopale și, nu în ultimul rând, cu tinerii catolici elvețieni; despre toate acestea puteți citi la paginile 7 și 11, în această din urmă pagină aflându-se un articol destinat în exclusivitate tinerilor, în care se redau gândurile papei către tinerii elvețieni.

"Da" definitiv, astfel este intitulat articolul de la pagina 10 care vorbește despre cele 16 surori din Congregația "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot" care și-au depus voturile perpetue.

La rubrica "Mesajul sfinților", articolul este intitulat "Mama multor orfani", și vorbește despre viața sr. Paola Elisabetta Cerioli. Dintre alte articole amintim: "Catehezele sinodale", "Dacă n-am ascultat", "Goana după aur", "Lisabona", "Mântuirea și pacea lui Cristos".

Urmează binecunoscutele pagini de știri, în apărarea sănătății, poșta redacție.

Vă dorim o lectură plăcută!

O parte din articolele din revistă le găsiți și pe acest sit la secțiunea "Biblioteca".

Geanina Oancă


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat