Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

www.gheraesti.cnet.roUn nou sit: gheraesti.cnet.ro

După ce la 11 iunie a fost lansată cartea "Gherăești, un sat din ținutul Romanului", recent a fost lansat și situl parohial al acestei comunități: www.gheraesti.cnet.ro. Situl, construit din inițiativa tinerilor din Acțiunea Catolică Gherăești, pune la dispoziția celor interesați informații prețioase atât din viața religioasă cât și din viața civică a satului. Situl ocupă un domeniu în cadrul directoriului național de situri catolice: www.cnet.ro. Acest sit se adauga altuia lansat recent: www.prcd.tk, al Parohiei "Preasfânta Inimă a lui Isus" din Dărmănești, jud. Bacău.

În primele luni ale acestui an, tinerii din Acțiunea Catolică Gherăești au lansat ideea construirii unui sit parohial. În fruntea acestui grup de inițiativă s-a aflat preotul vicar Adrian Chili. Tinerii, plini de viață și entuziaști, și-au arătat disponibilitatea în a contribui, după propriile puteri, la realizarea obiectivului propus.

Primul pas a fost găsirea și închirierea unui domeniu liber. S-a găsit în cadrul directoriului național de situri catolice: www.cnet.ro și s-a obținut un spațiu de 50 Mb care să permită depozitarea unei cât mai mari cantități de informații.

La mijlocul lunii martie, s-a trecut la crearea primei variante a sitului. La 19 martie, în sărbătoarea Sfântului Iosif, a fost pusă la dispoziția publicului prima variantă a sitului. Într-un timp foarte scurt, situl s-a dezvoltat mult, depășind sfera strictă parohială, în ceea ce privește informațiile conținute. Revista "Gând senin", editată de tinerii din Gherăești, a fost printre primele materiale aflate pe sit.

Obiective
Situl vine în sprijinul celor care vor să cunoască mai multe lucruri despre comunitatea Gherăești și oferă informații despre evenimentele locale. Situl este de mare ajutor gherăeștenilor aflați departe de satul natal. Oriunde s-ar afla, ei pot trăi, cel puțin la nivel spiritual, bucuriile și durerile consătenilor lor.

Cuprins
Situl are un meniu complex, cu opțiunile structurate în cinci categorii: parohia, biserica locală, instituții, viața socială și diverse. Primele două secțiuni sunt rezervate vieții comunității catolice. Aici puteți afla informații despre: organizarea vieții religioase, programul liturgic, preoți, Acțiunea Catolică, Armata Albă, Sinodul diecezan, ministranți, știri locale, așezarea geografică, istoricul comunității și alte numeroase informații și fotografii din viața religioasă a parohiei. Tot la această secțiune puteți citi on-line și ziarul "Gând senin".
Există, de asemenea, o secțiune specială dedicată instituțiilor care ființează în localitate: primărie, învățământ, poliție, dispensar etc. De asemenea, situl conține o secțiune dedicată vieții sociale. Aici puteți afla informații despre monumentele eroilor, sport, autobuze, fanfară etc. Secțiunea "Diverse" este rezervată pentru publicitate, situri recomandate, impresii, informații despre sit etc. Realizatorii speră ca în curând să realizeze alte câteva pagini: turul satului, pagina comunității ortodoxe, o pagină culturală și o pagină care să conțină numele și câteva date despre toți locuitorii satului.

Felicitări celor care au pus umărul la realizarea acestui sit.
Dumnezeu să-i răsplătească pentru efortul și jertfa pe care au făcut-o!


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat