Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut Lumina creștinului pe luna iunie

Recent, în condiții grafice deosebite, a apărut nr. 6 (174) al revistei Lumina creștinului. Tematica revistei este dată de împlinirea a 120 de la înființarea Diecezei de Iași.

Celebrarea celor 120 de ani la înființarea Diecezei de Iași este marcată în cuprinsul revistei prin scrisoarea episcopului Petru Gherghel, la pagina 3, prin programului manifestărilor, prezentat la pagina 4, și printr-un scurt istoric, alcătuit de pr. Alois Moraru, la pagina 11.

Deoarece România este în preajma alegerilor, Conferința Episcopilor din România a emis un comunicat al cărui conținut îl puteți găsi la pagina 4.

Un alt eveniment marchează viața Diecezei de Iași în luna iunie: vizita relicvei sfântului Anton. Informații despre acest eveniment și date din viața sfântului veți descoperi la paginile 5 și 12.

La pagina 4, pr. Cornel Cadar ne invită la o reflecție asupra importanței Zilei Mondiale a Comunicațiilor Sociale și a Zilei Presei în Dieceza de Iași.

Paginile 7-9 și 14 conțin informații prețioase referitoare la evenimente importante, care au avut loc sau vor avea loc în Dieceza de Iași: hirotonirea întru preoție a 20 diaconi, aniversarea a 25 de ani de preoție pentru promoția din 1979, vizita cardinalului Karl Lehmann la Iași și încheierea primei etape de formare a formatorilor CAV Roman.

Despre importanța și perspectivele Facultăți de Teologie Romano-Catolică, din cadrul Universității "Al.I. Cuza", veți putea citi la pagina 10, într-un articol semnat de pr. decan. Emil Dumea.

Ce grupuri de laici există în dieceza noastră și ce activități întreprind, mai ales în cadrul Sinodului diecezan, puteți descoperi la pagina 13.

La paginile rezervate copiilor (paginile 15-16) veți afla finalul povestirii "Ouăle de Paști" și cum răspund copiii despre "tăcerea" lui Dumnezeu.

Două evenimente marcante în viața tinerilor catolici din Dieceza de Iași s-au derulat în luna mai: întâlnirea diecezană a tinerilor și Campusul Diecezan al Acțiunii Catolice. Despre frumusețea și importanța acestor evenimente veți putea citi la paginile 17-20.

Pr. Gabriel Cimpoieșu este numele unui nou preot român care pleacă misionar. Informații despre primirea mandatului misionar, locul unde va activa ș.a. se găsesc la pagina 20.

Urmează bine cunoscutele pagini de știri, curier juridic, poșta redacției, iar pe copertă un rebus. Reține atenția, între informații, întâlnirea Conferinței Episcopilor din România, în cadrul căreia s-a ales noul președinte al conferinței.

În speranța că v-am convins să citiți revista, vă dorim o lectură plăcută!

O parte din articolele din revistă le găsiți și pe acest sit la secțiunea "Biblioteca".

Petru Tamaș


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat