Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Manastirea Sf. Carol Borromeu din GioseniCampus de formare ACA la Gioseni

În perioada 28-30 mai, la Mănăstirea "Sf. Carol Borromeu" din localitatea Gioseni, județul Bacău, s-a desfășurat campusul de formare pentru membrii adulți ai Acțiunii Catolice "Sf. Iosif" din Dieceza de Iași.

În cele trei zile, au fost alături de noi preoții Sergiu Antal, Iosif Demeter, asistent spiritual zonal, Valentin Bulai și Mons. Petru Mareș.

Tema dezbătută, "A fi apostoli", se adresează tuturor credincioșilor laici, aceștia fiind chemați să dea mărturie la slujirea împărăției lui Dumnezeu, printr-o luptă continuă contra păcatului.

În prima zi a campusului am fost invitați să reflectăm asupra valorii umane. "Ce trebuie să fac, Doamne?" Să privim în interiorul nostru, la cei din jur și, în final, să privim înainte, spre Cristos. Urmând motoul Maicii Tereza de Calcutta, "Să fii aici, să iubești, să împarți", vom înțelege că nu-l putem iubi pe Dumnezeu fără să-l iubim pe aproapele, indiferent cine este el. Să-i ajutăm pe semenii noștri să se bucure de darurile lui Dumnezeu.

Modurile prin care luăm parte la transmiterea credinței sunt mai multe și nu există nimeni care să nu poată face ceva pentru răspândirea și creșterea ei.

"Dumnezeu asistă viața noastră", ne-a spus Mons. Petru Mareș, în întâlnirea de sâmbătă. Laicii trebuie să se implice în toate realitățile lumii actuale, mărturisind credința în Cristos în orice moment și în orice loc.

S-a accentuat necesitatea unei pregătiri spirituale temeinice a adulților, pentru a fi buni părinți și pentru a avea familii puternice. Astăzi, cuvântul părinților începe să fie mai puțin prețuit, cu toate că acesta vine dintr-o experiență matură și, mai ales, dintr-o dragoste neprefăcută față de copii.

Nu a lipsit caracterul spiritual al acestei întâlniri, cei prezenți participând la rugăciunea în comun a sfintei Liturghii și a Vesperelor.

"Vino, Duhule Sfinte, / Peste noi revarsă / Harurile tale!" Cei 23 de adulți participanți au invocat lumina și darurile Duhului Sfânt pentru a fi buni mărturisitori ai credinței primite la Botez.

Mulțumim bunului Dumnezeu pentru aceste zile minunate, pline de har. În cadrul acestor întâlnii, găsim pace, liniște, bucurie, ne apropiem mai mult de Dumnezeu, îndrăznim mai mult, într-un cuvânt, tindem spre a ne perfecționa credința.

În final, adresăm un cuvânt de mulțumire pentru preoți, care ne ajută să descoperim "izvorul" care ne umple sufletele de "apă vie":

"Îți mulțumim, Doamne, că ne-ai chemat. Îți mulțumim, Doamne, că ne-ai ajutat să răspundem da chemării tale. Ajută-ne să te facem cunoscut tuturor, ajută-ne să nu te pierdem".

Iuliana Butnaru
(ACA Onești)


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat