Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut "Lumina creștinului" pe luna mai

Recent a văzut lumina tiparului un nou număr al revistei diecezane "Lumina creștinului". Revista este în al XV-lea an de apariție (după 1989), iar acesta este cel de-al 173-lea număr.

Luna mai este o lună a tinereții. Acest lucru surprins foarte clar în acest număr al revistei. Pe copertă este surprins un moment din celebrarea Zilei Tinerilor la nivel parohial, în Duminica Floriilor, când crucea a fost adusă în Parohia "Sf. Anton".

În primele pagini ale revistei răsună mesajul PS Petru Gherghel adresat tinerilor: "Veniți să-l adorăm pe Cristos cel înviat din morți!". Excelența sa îi invită pe tineri să-l laude și să-l preamărească împreună, la Iași, duminică 2 mai 2004. Celebrarea Zilei Mondiale a Tinerilor, la nivel parohial, în Dieceza de Iași și frânturi din mesajul Sfântului Părinte, cu ocazia acestui eveniment ocupă paginile 4-5.

În paginile de la rubrica "Actualitatea", adică până la pagina 10, mai sunt surprinse evenimentele cele mai importante derulate sau care se vor derula în Dieceza de Iași în perioada imediat următoare: Întâlnirea Națională a Reprezentanților Laicilor și a Asistenților Spirituali ai Asociațiilor Bisericii Catolice din România, hirotoniri de preoți și diaconi la Roman și Roma și Adunarea Generală a CSMR la Iași, sfințiri de clopote la Valea Mică. "Lumina învierii" este titlul articolului de la paginile 8-9, în care este redată în scris experiența spirituală a unui copil după ce a vizionat o bună parte din filmul "Isus din Nazaret". În pagina 10 este lansată tuturor creștinilor din Dieceza de Iași, și nu numai, invitația de a face un pelerinaj la Cacica. Anul acesta pelerinajelor se vor desfășura după un program special.

Urmează paginile: "Monografii", în acest număr puteți găsi informații despre catolicii din Iași; "Mesajul sfinților", unde este surprinsă figura lui Augustus Czartoryski, răbdătoare până la eroism; "Sinodul diecezan", pagină ce conține informații despre întâlnirea Consiliului Prezbiteral și a Comisiei sinodale din 31 martie.

Pagina 14 este rezervată și de această dată familiei. Ea este dedicată deschiderii Centrului de Ajutor pentru Viață, în ziua de 17 aprilie, la Traian.

Urmează cele două pagini pentru copii, conținând o parte din povestioara "Ouăle de Paști" și răspunsuri ale copiilor despre minunile lui Isus.

În continuare, cele patru pagini dedicate tinerilor conțin atât articole de spiritualitate (p. 17; 20) cât și diferite informații din viața tinerilor: turneul corului "Juvenes Ecclesiae" în Franța, evenimente din viața Acțiunii Catolice etc. (p. 18-19).

Urmează arhicunoscutele pagini de știri, poșta redacției, noutăți editoriale. La pagina "În apărarea sănătății" (p. 24) găsiți informații despre bolile venelor.

Coperta patru a revistei vă propune rebusul "Misterele de slavă".

În speranța că v-am convins să citiți și acest număr al revistei, vă dorim lectură plăcută și o lună mai plină de flori și tinerețe!

Petru Tamaș


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat