Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Momentul primirii titlului la UniversitateVizita cardinalului Karl Lehmann la Iași

În data de 28 aprilie, Iașiul a avut bucuria de a-l avea ca oaspete pe cunoscutul teolog și cardinal german, Karl Lehmann. Facultatea de Teologie Ortodoxă "Dumitru Stăniloae" , din cadrul Universității "Alexandru Ioan Cuza", i-a conferit titlul de "Doctor honoris causa".

În după-amiaza zilei, cardinalul Lehmann a răspuns invitației Preasfințitului Petru Gherghel, episcop de Iași, de a face o scurtă vizită și la Episcopia Romano-Catolică.

Impreuna cu domnii Lucian Flaiser si Spiridon CretuAstfel, Eminența sa a vizitat catedrala veche, catedrala nouă și Seminarul, unde a fost impresionat de numărul mare de seminariști.

Cardinalul a fost însoțit, în vizita sa de Mons. Werner Guballa, episcop auxiliar de Mainz, pr. Helmut Wiesmann, responsabil cu migranții în cadrul Conferinței Episcopale Germane, pr. Jürgen Strickstrack, responsabilul cu Biroul de Presă și secretarul Eminenței sale, pr. Martin Berker.

Vizita s-a încheiat cu o recepție oferită în cinstea înaltului oaspete de către Preasfințitul Petru Gherghel, la care au mai participat: ÎPS Daniel, mitropolitul Moldovei și Bucovinei, PS Casian Crăciun, episcop al Dunării de Jos, PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, și mulți alți preoți catolici și ortodocși.

Cardinalul si dl. Laurentiu TanaseDin partea autorităților civile au participat: dl. Laurențiu Tănase, ministru secretar de stat la Ministerul Culturii și Cultelor, dl. Spiridon Crețu, prefectul județului Iași, și dl. Lucian Flaișer, președintele Consiliului Județean Iași.

La încheierea recepției, Preasfințitul Petru Gherghel a oferit distinsului oaspete german o icoană a Maicii Domnului pictată în stil bizantin.

Pr. Iosif Dorcu


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat