Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Eveniment CSMR la Iași

Luni, 19 aprilie, a avut loc la Mănăstirea "La Salle" a Fraților Școlilor Creștine din Iași, Cea de-a XX-a Adunare Generală a Conferinței Superiorilor Majori ai Institutelor de Viață Consacrată și ai Societăților de Viață Apostolică din România (CSMR).

Noua mănăstire, inaugurată nu de mult, la 28 iunie 2003, a oferit celor 24 de participanți mediul potrivit pentru a desfășura munca lor într-o atmosferă liniștită, departe de zgomotul lumii.

Adunarea a început la ora 16.00 și a fost prezidată de Excelența sa Jean-Claude Périsset, nunțiu apostolic în România și Republica Moldova, de PS Florentin Crihălmeanu, episcop al Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, în calitatea sa de responsabil pentru viața consacrată în cadrul Conferinței Episcopale din România, și de președintele CSMR, pr. ieromonah Iosif Ioan Furtună, OSBM. La începutul ședinței au fost prezenți și PS Petru Gherghel și PS Aurel Percă.

Cu un ritm dinamic, membrii adunării au reușit să parcurgă, până la ora 19.15, cele 11 puncte din ordinea de zi, între care informarea cu privire la Adunare Generală a Uniunii Conferințelor Superiorilor Majori din Europa (UCESM), care a avut loc în perioada 16-22 februarie 2004, în Ljubljana. Alegerea unui nou președinte și a unui nou consiliu prezidențial al CSMR, prevăzută în ordinea de zi, a fost amânată pentru următoarea adunare, după o discuție asupra motivelor întemeiate pentru această amânare. Ca ultim punct de lucru, a fost evaluat ultimul seminar pe țară al CSMR și s-a stabilit tematica și data următorului seminar din acest an.

Înainte de a se încheia sesiunea, PS Petru Gherghel și PS Aurel Percă s-au alăturat din nou participanților la adunare și, după o scurtă pauză, într-o atmosferă de reculegere și rugăciune, împreună cu membrii comunității, toți au cântat Vesperele zilei în frumoasa capelă a casei.

Cina servită cu ajutorul băieților din Căminul "La Salle" a fost prilejul unor momente de destindere deschisă într-o atmosferă fraternă și a pus punctul final acestei adunări.

Fr. Juan Barrera


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat