Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Campus de formare la Iași

În perioada 16-18 aprilie a avut loc la casa Congregației "Mica Operă a Divinei Providențe" din Iași un campus de formare cu tema: "Eu pentru cine trăiesc?" La acest eveniment au participat 44 de membri și simpatizanți ai Acțiunii Catolice din zona Iași.

Cursurile de formare au fost ținute de părintele Mihai Roca, paroh de Săveni, iar meditațiile de părintele Felician Tiba, formator la Institutul Teologic Romano-Catolic Iași, și de părintele Valeriano Giacomelli.

Campusul a început vineri seara cu o sfântă Liturghie în cadrul căreia părintele Valeriano i-a invitat pe participanți să se lase pătrunși de spiritul bucuriei pe care l-a purtat pe pământ învierea lui Cristos. A urmat, în aceeași seară, un program de cunoaștere condus de părintele Mihai.

În dimineața zilei de sâmbătă, în cadrul orelor de formare, părintele Mihai a vorbit despre rolul pe care îl au membrii Acțiunii Catolice în activitățile din parohie și i-a ajutat pe tineri să conștientizeze locul lor în grupul parohial. De asemenea, părintele Mihai Roca a condus o cateheză având ca temă mesajul Sfântului Părinte Ioan Paul al II-lea pentru Ziua Mondială a Tineretului din acest an. În timpul acestei cateheze au fost prezentate metode concrete de a realiza o astfel de întâlnire formativă. La sfânta Liturghie de sâmbătă, părintele Felician le-a ținut participanților o meditație despre bucuria de a învia împreună cu Isus Cristos, plecând de la ceea ce este nou în viața lui Isus. Seara, părintele Valeriano le-a vorbit tinerilor despre valoarea prieteniei cu oamenii și cu Dumnezeu.

La sfânta Liturghie de duminică au concelebrat părintele Cornel Cadar și părintele Valeriano Giacomelli. Participanții au fost îndemnați să păstreze în inimă bucuria învierii lui Isus și să dăruiască prietenilor din parohiile de proveniență experiența dobândită în cele trei zile de formare la Iași.

Campusul s-a încheiat cu un moment de concluzii în cadrul căruia a vorbit câte un reprezentant din cele 14 parohii participante. Cei care au luat cuvântul și-au exprimat mulțumirea și recunoștința față de preoții care au ținut predicile și meditațiile și față de organizatori. În după-amiaza zilei de duminică tinerii au părăsit casa primitoare a orioninilor cu propunerea de a fi martori ai Celui Înviat și de a lucra cu mai mult zel în via Domnului.

Pr. Fabian Doboș


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat