Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Voturi temporare la Traian

Frumoasa solemnitate a Bunei-Vestiri a constituit motiv de bucurie și sărbătoare pentru 23 de surori din Institutul Diecezan "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot" care au depus voturile temporare în cadrul acestui institut. Evenimentul a fost precedat de cinci zile de exerciții spirituale în casa Misionarilor Verbiți din Traian, jud Neamț. Predicatorul și îndrumătorul exercițiilor spirituale a fost părintele Alberto Marson.

Liturghia voturilor, care a început la ora 10.00, a fost celebrată de PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, însoțit fiind de mai mulți preoți.

Mergând în procesiune spre altar, surorile candidate au purtat o lumânare pe care au depus-o în fața altarului formând din flăcările lumânărilor un "da" imens.

În cuvântul său de învățătură, Preasfințitul a făcut o relație între disponibilitatea arătată de Maria în ziua de Buna-Vestire, acum 2000 de ani, și disponibilitatea pe care o arată surorile în a sluji Biserica de azi. Cuvântul Mariei "Iată slujitoarea Domnului" se potrivește foarte bine pentru orice soră care se angajează în viața Bisericii.

După predică surorile au reînnoit voturile în fața episcopului și a superioarei generale, sr. Valeria Doboș.

La Liturghie au participat mulți creștini din comunitatea Traian, dar și multe rude sau cunoștințe ale surorilor în sărbătoare.

Opt dintre surori au depus voturi doar pentru un an: Ana Simon și Maria Simon, ambele din Șcheia (Iași), Maricica Antal din Tămășeni (Neamț), Monica Iacob din Bălțați (Iași), Maricica-Sorina Lupaș din Ciugheș (Bacău), Maria-Magda Paliștan din Ciugheș (Bacău), Cristina Roca din Valea-Seacă (Bacău), Mihaela Farcaș din Focuri (Iași).

Alte 15 surori au reînnoit voturile pentru o perioadă de trei ani: Olguța Bartic din Oțeleni (Iași), Cristina Bejan din Adjudeni (Neamț), Mariana Burcă din Slobozia (Iași), Monica Fabian din Ciugheș (Bacău), Irina Farțade din Cleja (Bacău), Ana Frona din Adjudeni (Neamț), Maria Frunză din Horlești (Iași), Claudia Gherghelaș din Horlești (Iași), Alina Ignat din Pustiana (Bacău), Cristina Imbrișcă din Gherăești (Neamț), Maria Laslău din Pustiana (Bacău), Irina Lazăr din Frumoasa (Bacău), Mihaela Medveș din Adjudeni (Neamț), Veronica Olaru din Berzunți (Bacău), Cecilia Pușcașu din Vladnic (Bacău).

Următoarea sărbătoare de depunere de voturi, în cadrul acestui institut diecezan, va fi la 31 mai, când mai multe surori vor depune voturile perpetue.

Pr. Iosif Dorcu


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat