Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Vizită pastorală în Parohia Câmpulung Moldovenesc

În zilele de 20 și 21 martie episcopul Petru Gherghel a efectuat vizita pastorală în Parohia Câmpulung Moldovenesc, Decanatul de Bucovina. Parohia Câmpulung este formată din 110 familii cu 195 de credincioși. Sunt administrate de parohie următoarele filiale: Pojorâta, Fundu Moldovei, Moldovița, Vatra Moldoviței, Prisaca Dornei, Vama, Molid. În filiale se celebrează o dată la două săptămâni, într-o duminică două filiale și în alta trei.

Vizita canonică a început sâmbătă după-amiază, când PS Petru Gherghel a fost întâmpinat la intrarea în biserica parohială de către părintele paroh, pr. Francisc Simon, și credincioșii din Câmpulung. După salutul inițial, episcopul a recitat împreună cu credincioșii sfântul Rozariu, apoi a urmat sfânta Liturghie celebrată de părintele paroh; în timpul Liturghiei, episcopul a stat la dispoziția celor care au dorit să se spovedească.

Duminică a fost un program foarte încărcat.

La ora 9.00, Preasfințitul a vizitat casa și grădinița "Sfânta Ana" condusă de surorile din "Congregatio Jesu" (Institutul "Sfânta Maria" din București). La ora 10.15 a avut loc sfânta Liturghie pontificală în biserica parohială. La ora 12.00, a avut loc sfânta Liturghie în filiala Pojorâta. La ora 14.00, a avut loc sfânta Liturghie în filiala Vama. În drum spre aceste filiale, episcopul a trecut și pe la bisericile din celelalte filiale (Vatra Moldoviței, Prisaca Dornei, Moldovița).

În filiala Moldovița, în momentul în care a ajuns PS Petru Gherghel, se celebra sfânta Liturghie de către comunitatea de credincioși greco-catolici ucraineni, păstoriți de părintele Ilie. De asemenea, se celebrează în acest rit ucrainean și în biserica parohială în fiecare duminică.

După-amiază, la ora 17.00, a avut loc întâlnirea cu comisia sinodală parohială și cu alți credincioși care au voit să participe la această întâlnire. Vizita canonică s-a încheiat cu adorația și binecuvântarea euharistică, la ora 18.00, prezidată de către episcop.

La toate celebrările și întâlnirile episcopul i-a încurajat pe credincioși să fie mărturisitori vrednici ai evangheliei. "Chiar dacă sunteți o comunitate mai mică din punct de vedere al numărului de credincioși, sunteți foarte importanți pentru Biserica noastră locală și aveți un rol propriu în viața Diecezei de Iași și a Bisericii Universale", le-a spus episcopul credincioșilor din Parohia Câmpulung Moldovenesc.

Pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat