Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Un mare dar pentru Iași

Sâmbătă, 20 martie, a avut loc la Iași un eveniment deosebit: sfințirea Mănăstirii-Seminar "Maica Bunului Sfat" a comunității religioase Mica Operă a Divinei Providențe, întemeiată de Don Luigi Orione. Pe o vreme splendidă, sub un soare generos de primăvară, celebrarea a început la ora 11.00. Prezenți au fost: PS Petru Gherghel, episcop de Iași, PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, oaspeți străini, preoți din Iași și împrejurimi, călugări, surori și mulți credincioși. Din străinătate au fost de față pr. Pierangelo Ondei, superior provincial pentru Provincia Italiei de Nord, și pr. Marin Carlo, consilier provincial.

Rugăciunea de binecuvântare a edificiului s-a rostit pe treptele casei, stropindu-se apoi pereții exteriori și încăperile interioare cu apă sfințită.

A urmat apoi sfânta Liturghie cu binecuvântarea altarului. În omilia ținută, Preasfințitul Aurel Percă îl caracteriza astfel pe fericitul Luigi Orione, citând chiar din cuvintele sale: "Noi nu facem politică, spunea fericitul Don Orione; politica noastră este caritatea mare și divină, care face bine tuturor. Noi nu privim la altceva decât la sufletele de mântuit... Iată toată viața noastră, iată strigătul nostru, programul nostru, tot sufletul nostru, toată inima noastră: suflete și suflete!"

După omilie a urmat rugăciunea de binecuvântare a altarului din capela mănăstirii.

În finalul Liturghiei, Preasfințitul Petru Gherghel, adresându-se celor prezenți, dar într-un mod deosebit realizatorilor acestei case, spunea: "Noi, Biserica locală de Iași, am primit azi un mare dar prin această casă: un loc de rugăciune, de formare a noilor preoți, un loc de comuniune". A apreciat munca plină de dăruire a superiorului casei, pr. Valeriano Giacomeli, cel care a condus, în cea mai mare parte, lucrările de pe acest șantier.

A luat cuvântul și superiorul provincial sosit de la Tortona (Italia), pr. Pierangelo Ondei, care a apreciat colaborarea fructuoasă dintre Congregația lui Don Orione și Episcopia de Iași, mulțumind tuturor care au contribuit la realizarea acestui mare edificiu.

Casa nou-sfințită este situată chiar la intrarea în Iași (dinspre Roman), pe partea stângă. Lucrările au început în anul 2001. Sfințirea noului edificiu are loc doar cu două luni înainte ca întemeietorul congregației, Don Luigi Orione, să fie declarat sfânt în ziua de 16 mai 2004.

Pr. Iosif Dorcu


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat