Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Un pelerinaj cu totul special

În perioada 4-18 martie, sr. Valeria Doboș, superioara Congregației "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot" a întreprins un pelerinaj în Țara Sfântă. Unul dintre obiective a fost și încurajarea celor două surori, membre ale congregației, care slujesc acolo.

Am început în Țara Sfântă un pelerinaj despre care, înainte de a prinde contur, am avut certitudinea că va fi deosebit, plin de emoții, de trăiri speciale legate de viața lui Isus, începând de la Nazaret, unde răsună parcă și acum vocea îngerului: "Bucură-te tu, cea plină de har...", continuând cu vizita Mariei la Elisabeta, cu Betleemul, locul minunat al nașterii celui ce va mântui lumea, preferând să se nască nu departe de Ierusalim, locul unde se va oferi ca jertfă Tatălui.

Toate locurile te duc cu gândul la evanghelie și te ajută să o înțelegi mai bine: Iordanul - locul botezului; Cana Galileii - locul primei minuni; malurile Lacului Genezaret ce te face să simți emoția chemării primilor ucenici; Cafarnaum-Tabgha - locul înmulțirii pâinilor și în același timp locul alegerii lui Petru. Pe Muntele Fericirilor nu poți să nu trăiești bucuria celor opt fericiri proclamate de Cristos, anticipate pe Tabor, pentru a întări credința apostolilor.

Urmează Ierusalimul - Cetatea Sfântă, locul pătimirii, morții, învierii și înălțării lui Isus, loc atât de venerat de toți creștinii și plin de trăiri intense, începând cu Muntele Măslinilor, de unde Isus a plâns asupra cetății Ierusalimului, cenacolul, Grădina Ghetsemani - locul agoniei, trădării și arestării lui Isus. Intrăm apoi în cetate pentru a urma calea crucii Mântuitorului până pe Golgota, unde a fost răstignit, a murit și a fost înmormântat într-un loc în care astăzi poate intra orice pelerin la Ierusalim: Sfântul Mormânt. Dar a treia zi a înviat, spre bucuria noastră a tuturor și s-a înălțat la cer de pe Muntele Măslinilor, acolo unde astăzi se poate vizita biserica ridicată de sfânta Elena, Biserica Înălțării.

Mulțumesc lui Dumnezeu și o implor pe preasfânta Fecioară Maria, la al cărei mormânt m-am rugat în Valea Cedronului, să mijlocească pentru alte surori harul de a ajunge pe urmele lui Isus și ale Mariei.

Dumnezeu s-a folosit în realizarea acestui pelerinaj de instrumentele sale: părintele Cristian Vacaru și surorile Maria și Irina Patrașc, care slujesc cu dăruire Biserica, împlinind carisma și misiunea încredințată de bunul Dumnezeu spre slava lui și mântuirea oamenilor.

Sr. Valeria Doboș


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat