In memoriam
ep. Anton Durcovici

Beatificarea PS Anton Durcovici

Până la începerea Liturghiei beatificării,
din 17 mai 2014,
ora 11.00,
au mai rămas

Pagina de facebook

Anul Credinței și Familia

Anul Credinței
și Familia
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Vizită pastorală la Solonețu Nou

În zilele de 13 și 14 martie a avut loc vizita canonică în Parohia Solonețu Nou, Decanatul de Bucovina. Vizita PS Petru Gherghel a coincis cu încheierea misiunilor populare, desfășurate în perioada 11-14 martie. Predicator la aceste misiuni a fost părintele iezuit Tadeusz Rostworowski.

Comunitatea din Solonețu Nou (cu filialele Solca, Plesa, Racova, Arbore) numără 365 de familii cu 1046 de credincioși de etnie poloneză.

Duminică dimineață, episcopul a fost întâmpinat de parohul comunității, pr. Iulian Kropp, și de credincioșii veniți la sfânta Liturghie. În timpul Liturghiei, Preasfințitul Petru Gherghel a stat la dispoziția celor care au dorit să se spovedească. După Liturghie, i-a întâlnit pe copiii din Soloneț, care au prezentat un scurt program religios. Episcopul i-a îndemnat pe copii să ducă mai departe credința primită de la părinții lor pentru ca parohia să rămână o comunitate vie.

La sfânta Liturghie solemnă, de la ora 11.00, părintele predicator de misiuni a făcut un rezumat al predicilor ținute în timpul misiunilor, îndemnând familiile să se hrănească mereu cu pâinea vieții, pentru a putea învinge întunericul care amenință familia și societatea și pentru a redescoperi adevăratele valori ale familiei. După Liturghie, episcopul i-a chemat pe toți credincioșii la o transformare și o reînnoire a vieții creștine, prin reafirmarea adevăratelor valori ale familiei și ale trăirii creștine, prin îndeplinirea cu generozitate și responsabilitate a îndatoririlor proprii și prin apropierea cât mai deasă de sacramentul sacrificiului lui Cristos, sfânta Euharistie.

După-amiază, episcopul a întâlnit comisia sinodală parohială formată din 29 de membri. Preasfințitul i-a felicitat pentru activitatea desfășurată până acum în aprofundarea temelor propuse de la secretariatul general al sinodului și i-a chemat ca să fie ei cei dintâi care traduc în viața de zi cu zi înnoirea spirituală propusă de Sinodul diecezan.

Seara, cu participarea multor credincioși din Solonețu Nou, s-a recitat Rozariul, apoi a urmat adorația euharistică. În timpul adorației, credincioșii s-au rugat și au cântat împreună în limba polonă cântări specifice timpului Postului Mare. După binecuvântarea euharistică, Preasfințitul Petru Gherghel i-a felicitat pe credincioși pentru mărturia de credință pe care o dau în viața lor și i-a încurajat să rămână mereu fideli evangheliei lui Cristos printr-o trăire autentică a cuvântului lui Dumnezeu în Biserică, în familie, în parohie și în societate.

Vizita s-a încheiat cu binecuvântarea arhierească solemnă.

Pr. Mihai Patrașcu


 

lecturi: 3523.Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Durcovici.ro

Biblia on-line

Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Radiovaticana.org


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS),
tel. 0232/212003 și 0371/179909 (Episcopie); 0232/211527 (Editură); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2012  --  toate drepturile rezervate [stat]