Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Un nou număr al revistei "Isus, prietenul copiilor"

A văzut lumina tiparului un nou număr al revistei trimestriale pentru copii, a Diecezei Romano-Catolice de Iași, "Isus, prietenul copiilor". Revista a ajuns la cel de al 49-lea număr, anul XIV, fiind primul număr din anul 2004. Grafica deosebită și imaginile sugestive și viu colorate îmbie pe cititori la o lectură plăcută, pe parcursul căreia vor putea descoperi frumusețea Postului Mare și a sărbătorii Paștelui.

În imaginea de pe copertă este reprezentat Cristos, purtând crucea pe umeri. El întâlnește în cale un copil care pare a-i spune ceva în șoaptă: "Cine ți-a făcut aceasta?".

În editorialul intitulat: "Cum să ne pregătim?", este sugerat modul în care trebuie să întâmpinăm sărbătoarea Paștelui. Biserica dorește ca la Paște și noi să înviem cu Isus.

În paginile 4-5, la rubrica "Scriptura și viața", este prezentat modul în care Isus este sărbătorit ca rege: înaintează spre Ierusalim împreună cu ucenicii săi, mulțimea îl primește ca pe un rege și totuși în câteva zile va muri pe cruce. Acesta este drumul lui Isus care merge spre înviere. Tot în aceste pagini veți putea afla semnificația unor cuvinte biblice. Între primii martori ai învierii sunt și cei doi apostoli, Petru și Ioan.

La pagina 6 este prezentat drumul lor spre mormântul gol și reacția pe care au avut-o în fața lui. În finalul articolului, cititorilor le este adresată întrebarea: "Tu ești asemenea lui Petru sau mai degrabă asemenea lui Ioan?".

Pentru cei care au urmărit și până acum povestirea "Bernadeta și misterul de la grotă", la pagina 7 a acestui număr vor putea găsi finalul ei. Cei care doresc să afle mai multe lucruri despre Bernadeta, la pagina 8 vor putea descoperi ce a devenit ea după apariții și de ce a fost numită sfântă.

La pagina 9, la rubrica "Să înțelegem Liturghia", este prezentat momentul prefacerii. În acest moment al Liturghiei, pâinea și vinul se transformă în trupul și sângele lui Cristos.

Citind articolul de la pagina 10, purtând titlul "O zi de bucurie", vom afla despre bucuria pe care au trăit-o copiii din Roman în ziua de 4 ianuarie 2004.

La pagina 11 cititorii vor putea descoperi cum sărbătoresc iudeii din lumea întreagă sabatul, care pentru ei reprezintă ziua Domnului.

La pagina 12, ministranții sunt invitați să povestească din "pățaniile de la slujbe".

Nu lipsesc glumele, jocurile și ghicitorile, aflate la paginile 13-14.

Cei care au scris la redacție pot afla răspuns la scrisorile lor în pagina 15.

Versurile de pe coperta 4 caută să aducă în sufletele cititorilor bucuria învierii, care trebuie împărtășită și celorlalți.

Petru Tamaș


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat