Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

sr. Letitia DudauA trecut la Domnul sora Letiția (Rodica) Dudău

În după-amiaza zilei de vineri, 13 februarie, sora Letiția (Rodica) Dudău a fost chemată în casa Tatălui, răpusă de o pneumonie virală. S-a născut în orașul Fălticeni, jud. Suceava, la 17 aprilie 1971, fiind ultimul copil al familiei Vasile și Zamfira Dudău.

* * *

* * *

"Eu o voi atrage și o voi duce în pustiu și voi vorbi inimii ei. Acolo ea va fi voioasă și va cânta ca în vremea tinereții ei" (Os 2,16-17).

A început să frecventeze încă din copilărie și biserica romano-catolică din orașul natal și, după o adecvată pregătire, a cerut să facă parte din aceasta.

Doritoare de a-l urma cu fidelitate pe Cristos după exemplul sfântului Francisc, la 21 septembrie 1990 a cerut să facă parte din Institutul Surorilor Franciscane Misionare de Assisi. A acceptat cu seninătate și bucurie începutul dur și anevoios al reaprinderii vieții călugărești în România, fiind printre primele tinere care au început această experiență. A lucrat la Spitalul Municipal din București împreună cu un grup de tinere și surori, dorind să cumpere o locuință în care să aibă posibilitatea de a începe un drum de formare pentru viața de comunitate.

În perioada 1990-1993 a frecventat Școala Postliceală Sanitară de specialitate "Sf. Iosif" din București, timp în care a făcut și primii doi ani de teologie didactică la Institutul Teologic Romano-Catolic din București. La 7 noiembrie 1993 a început noviciatul la Assisi, iar în ziua de 4 noiembrie 1995, tot în Assisi, a făcut prima profesiune.

Întorcându-se în țară, în comunitățile din București, s-a distins prin simplitate, spirit de rugăciune, bucurie fraternă și multă disponibilitate în a-și oferi slujirea, oriunde era nevoie.

Între anii 1996 și 1999 a continuat anii de studiu (ultimii trei ani) la Facultatea de Teologie Didactică - Institutul "Sf. Tereza" din București, timp în care făcea și ore de cateheză cu tinerii din Parohia "Sfânta Elena".

Profesiunea pentru toată viața a făcut-o la Valea-Mare în ziua de 14 iunie 2000.

Între anii 2000 și 2002 a făcut parte din comunitatea de la Huși. Aici a îndeplinit diferite misiuni, printre care și aceea de a ține cursuri de filozofie și psihologie tinerilor care se pregăteau pentru viața franciscană în cadrul Ordinului Fraților Minori Conventuali. De asemenea, era mereu gata să ofere din darurile cu care a fost înzestrată de Dumnezeu tuturor acelora care aveau nevoie.

În toamna anului 2002, simțind nevoia unei perioade de discernământ pentru a putea răspunde mai bine voinței lui Dumnezeu, a plecat în Italia. În toamna anului 2003 a început să studieze la Salesianum, în cadrul Facultății de Psihologie. Aici a început ultimul drum al suferinței datorită virusului pe care l-a contactat și, în vârstă de numai 33 de ani, a plecat din această lume, pentru a-și găsi liniștea și pacea în Dumnezeu, izvorul oricărui bine.

Deoarece se afla în Italia, a fost înmormântată în cimitirul din Assisi la 16 februarie 2004, după o celebrare care a avut loc în capela "Santa Caterina" din bazilica inferioară "Sfântul Francisc".

În ziua de 17 aprilie 2004, zi în care ar fi trebuit să împlinească 33 de ani, în Parohia "Sfânta Elena" din București, la orele 17.00, va fi celebrată sfânta Liturghie pentru odihna veșnică a ei. Vă rugăm să vă uniți cu noi în rugăciune.

Dumnezeu s-o odihnească în pace!

Surorile Franciscane Misionare de Assisi


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat