Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Concluzii la o întâlnire

Sâmbătă, 10 ianuarie, a avut loc la Roman întrunirea consiliul diecezan al Acțiunii Catolice (AC). S-a analizat situația depunerii adeziunii în AC și implicarea membrilor AC în diferite activități.

Din datele prezentate de președinții zonali și de sector rezultă:

  • ACC (Acțiunea Catolică a Copiilor) este prezentă în 13 parohii, având un număr de 642 de membri; parohii simpatizante: 5 (Barați, Galbeni, Iași "Sf. Tereza", Săveni, Suceava)

  • ACA (Acțiunea Catolică a Adulților) este prezentă în 11 parohii, cu un număr de 205 membri; parohii simpatizante: 10 (??)

  • ACT (Acțiunea Catolică a Tinerilor) este prezentă în 40 de parohii, cu un număr de 879 membri; parohii simpatizante: 8 (Izvoarele, Barticești, Valea Lupului, Iași "Sf. Anton", Fărcășeni, Săveni, Horgești, Valea Seacă).

Este o statistică provizorie. Urmează o centralizare mai clară a datelor după ce în toate zonele vor avea loc consiliile zonale.

În cadrul misiunilor populare, AC realizează în special activități liturgice (pregătirea Liturghiilor, citirea lecturilor, participarea la cor etc). S-a propus ca în parohii, AC să realizeze cateheze despre temele prezentate la misiuni (Familia și Euharistia).

Pe lângă activitățile parohiale, în Octava de rugăciune pentru unitatea creștinilor va fi prezentă la Onești (la părinții capucini) o delegație a AC.

Cu privire la formare, s-au propus trei cursuri pentru responsabili tineri din AC. Cel puțin un curs se va realiza până la Ziua Tineretului. Urmează să se stabilească exact data și locul exact de desfășurare a primului curs. Fiecare zonă se va ocupa de găsirea unui loc în care să se desfășoare un astfel de curs. Vor fi prezente aproximativ 60 de persoane (fiecare parohie va fi reprezentată de un tânăr disponibil, responsabil, matur). Taxa de participare va fi de 200.000 lei/persoană. Vârsta minimă de participare: 16 ani. Tema cursurilor: A fi apostoli. Părinții care ne vor fi alături: pr. Cornel Cadar și pr. Alberto (pentru program spiritual), pr. Antonio Ferrari (pentru prezentarea unor tehnici concrete de animare).

S-au stabilit și responsabilii cu actualizarea sitului AC: Claudia Budău și Cristi Ababei. S-au luat în discuție alte probleme organizatorice.

Anca Lucaci


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat