Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Corespondență din Austria

"Tot ce ați făcut unuia dintre frații mei cei mai mici, mie mi-ați făcut".

În ultimii ani viața a zeci de mii de persoane este caracterizată de o singură constantă: mobilitatea. Războaiele, sărăcia, disperarea i-au determinat pe acești oameni să lase casa și patria natală pentru a căuta o posibilitate de o viață mai bună și un viitor mai senin pentru copiii lor, îndreptându-și speranțele către țările care se bucură de o oarecare bunăstare. Ca orice vis, și cel al emigrării poate să se împlinească, cum la fel de bine poate să se năruie distrugând speranța unei noi fericiri.

Ca și creștini nu putem să nu-l recunoaștem în chipul imigrantului pe însuși Cristos care, chiar înainte de naștere, purtat de Maria și însoțit de Iosif, a trebuit să iasă din Nazaret și să se îndrepte către Betleem, răspunzând deciziei puterii romane. Această familie tânără și săracă nu a găsit nici un fel de ospitalitate în Betleem, astfel încât Isus și-a început viața pământească în mizerie și în neacceptare.

Parohia Gartenstadt Blut Christi din Viena (Austria) tocmai în acest timp al Crăciunului încearcă să fie sensibilă la situația celor care sunt fără adăpost și fără mijloace de existență, oferind pentru 15 zile un climat de familie unui număr de zece persoane din diferite țări și de diverse confesiuni: din Algeria, Nigeria, Congo, Iran, Turcia, Afghanistan, Pakistan, Gambia, Senegal și Rusia.

Caritasul parohial împreună cu multe persoane generoase din parohie au știut să se apropie cu solidaritate și caritate creștină de acești frați ai lor care mai mult ca oricine au nevoie să simtă că sunt acceptați, iubiți și susținuți. Conștientă că pacea se construiește prin gesturi simple, dar sincere, Parohia Gartenstadt din Viena - Austria a încercat prin acest gest concret să ofere o mică imagine a "civilizației iubirii", care, după cuvintele papei Ioan Paul al II-lea din mesajul pentru Ziua Mondială a Păcii 2004, este "forma cea mai înaltă și cea mai nobilă a raportului dintre ființele umane".

Sperăm ca refugiații care sunt oaspeți ai parohiei noastre în aceste zile de început de an să simtă expresia dragostei creștine care trăiește cuvintele lui Cristos: "Adevăr vă spun: tot ce ați făcut unuia dintre frații mei cei mai mici, mie mi-ați făcut" (Mt 25,40).

Pr. dr. Iosif Antoci
Parohia Gartenstadt
Galvanigasse, 1-3
A-1210 Viena


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat