Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Vizită pastorală în Parohia Cireșoaia

În zilele de 27 și 28 decembrie s-a desfășurat în Parohia Cireșoaia vizita pastorală a PS Petru Gherghel. Având ca patroană pe sfânta Ana, cu o biserică din 1922, comunitatea din Cireșoaia are 606 de familii, cu 2.155 de credincioși.

Păstorul diecezei a fost întâmpinat sâmbătă, 27 decembrie, în curtea bisericii de către parohul comunității, pr. Petru Beșleagă, pr. Valentin Cochior, decan de Moinești, și mulți credincioși. În biserică păstorul diecezei le-a explicat tuturor rolul vizitei pastorale, al Sinodului diecezan și s-a anunțat programul vizitei.

După-amiază, Preasfințitul a condus rugăciunea Rozariului, iar în timpul Liturghiei de la ora 17.00 a stat la scaunul de Spovadă. După Liturghie episcopul s-a întâlnit cu comisia sinodală parohială și comitetul bisericii, iar apoi au fost vizitate surorile de Congregația Divina Providență care actualmente stau în Slănic Moldova, dar își vor construi o casă în Cireșoaia unde își desfășoară deja munca pastorală.

Duminica, 28 decembrie, solemnitatea Sfintei Familii, în timpul Liturghiei copiilor de la ora 9.00, episcopul a stat la spovezi după care s-a întâlnit cu copiii parohiei (circa 180, unii dintre ei îmbrăcați în costumații speciale). A urmat Liturghia pontificală de la ora 11.00. Episcopul a vorbit despre rolul familiei și despre exemplul pe care îl dă tuturor familia din Nazaret. De asemenea, Preasfințitul a amintit și de episcopul martir Anton Durcovici, care printre ultimele parohii vizitate înainte de a fi arestat a fost și Cireșoaia. Corul a cântat o doină religioasă, cântată odinioară în cinstea PS Anton Durcovici, care s-a transmis din generație în generație. După Liturghie păstorul diecezei i-a întâlnit pe tinerii parohiei.

După-amiază, împreună cu părintele paroh Preasfințitul a vizitat patru bolnavi. A urmat apoi Rozariul, Liturghia de seară și binecuvântarea cu preasfântul Sacrament care a însemnat și încheierea vizitei pastorale.

În tot acest timp a stat și la dispoziția persoanelor care au dorit să stea de vorbă cu episcopul de Iași.
 


lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat