Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Concert de colinde: corul tinerilor din Iași

Joi, 18 decembrie, la ora 19.00, corul "Juvenes Ecclesiae" al catedralei romano-catolice "Adormirea Maicii Domnului" din Iași, condus de dl dascăl Maximilian Husaru, a prezentat un tradițional concert de colinde. La eveniment au participat un număr mare de credincioși, preoți, călugări și călugărițe; printre participanți a fost și PS Aurel Percă.

Grupul celor 42 de coriști s-a pregătit pentru această manifestare încă de la începutul lunii octombrie. Prezentatori ai concertului au fost doi tineri inimoși, Dumitru Tofan și Claudia Nistor. Aceștia i-au invitat pe cei prezenți să guste din farmecul și bucuria Crăciunului.

În debutul concertului, un copil a recitat poezia "Pomul Crăciunului", de George Coșbuc, prin care a predispus inimile auditorilor la a intra în atmosfera Crăciunului. Primul cântec interpretat a fost Noapte de vis (Fr.X. Gruber). Au urmat apoi piesele: Florile dalbe (Gh. Șoima), Adeste fideles, Domnuleț și Domn din cer (Gh. Cucu), La Betleem colo-n jos, Închinarea păstorilor (V.I. Popovici), Floricica (solist Dumitru Tofan), Râurel de ploaie (Teodor Teodorescu), Praznic luminos, Isus (Adam, solist Clara Mengheriș).

Într-un moment de respiro al corului, un copil de numai 10 ani, Andrei Savin, a delectat publicul, timp de 10 minute, cu câteva fragmente muzicale, interpretate la orgă.

În continuare au mai fost interpretate piesele: Îngerii cântă-n coruri (G. Fr. Händel), Îngeri-n a noastre plaiuri, Vine Crăciunul pe seară (Nicolae Ursu), Linu-i lin (T. Brediceanu - I.D. Chirescu, solist Adela-Gherghina Farcaș), Pe cărarea șerpuită, S-a născut Cristos, Transeamus, Suita de Anul Nou (Lucian Dumitriu).

La orgă a cântat Octavian Bișoc. Ca fapt inedit, unele colinde au fost acompaniate la corn, de către Marius Saftaragaci.

A urmat apoi cuvântul PS Aurel Percă. Acesta a transmis salutul păstorului diecezei și i-a felicitat pe coriști pentru frumosul concert pe care l-au prezentat. Prin elanul lor tineresc au adus în inimile tuturor o fărâmă din atmosfera Crăciunului. I-a încurajat apoi să continue și în anii următori manifestările de acest gen.

În final, împreună cu întreaga asistență, s-a cântat O, ce veste minunată.

Maximilian Husaru


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat