Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Barați: misiuni populare

În drumul de pregătire pentru celebrarea Sinodului, Preasfințitul Petru Gherghel a hotărât și a stabilit misiuni populare în Dieceza de Iași. În prima din cele șaisprezece serii, pe lângă alte șapte parohii, în Parohia Barați s-au celebrat aceste misiuni. Ele au început joi, 20 noiembrie, și s-au încheiat duminică, 23 noiembrie. S-au celebrat Sfintele Liturghii, cu predicile specifice, despre familie și Euharistie, părintele predicator fiind Toma Encuță, paroh la Săbăoani. S-au făcut ore de adorație, întâlniri cu tinerii și copiii.

Rugat să facă un rezumat în 100 de cuvinte, al celor predicate, pr. Toma ne-a declarat: "Euharistia vorbește despre iubirea lui Dumnezeu: Familia trebuie să vorbească și ea despre iubirea lui Dumnezeu care privește cu dragoste, cu atenție, cu bunăvoință spre familii. Dacă este primit Dumnezeu în familie, aceasta va fi o oază a iubirii divine. În aceste zile s-au tratat aceste probleme fundamentale pentru viața noastră, pentru viața diecezei. Dacă vom avea familii care să-și tragă seva din esența euharistică, esență divină, atunci ne vom bucura cu toții pentru că în inima noastră va palpita acea iubire a Creatorului care se revarsă asupra noastră, asupra familiei, asupra diecezei".

Harul sfintelor misiuni și-a arătat din plin rezultatul. Aceasta o constatăm din cuvintele părintelui paroh, Ferenț Tancău, care la Liturghie de încheiere a misiunilor (la care au participat preoții din împrejurimi și Mons. decan de Bacău, Ștefan Erdeș, care a prezidat celebrarea) a spus: "Au căzut și s-au topit ghețari întregi; s-au încheiat procese sufletești cu bunul Dumnezeu, s-au împăcat cu Dumnezeu membrii familiilor comunității noastre. Și așa cum spuneam și la Liturghia de la ora 11.00, v-am văzut mai frumoși. V-am văzut mai frumoși pentru că sunt sigur că harul lui Dumnezeu a lucrat în inimile dumneavoastră. Iar omul urât este urât pentru că are în suflet păcatul. Iar în aceste zile am găsit și o soluție extraordinară de a încălzi biserica noastră: răspunsul l-ați dat dumneavoastră, iubiți credincioși, prin prezența masivă la toate sfintele Liturghii".

Pr. Gabriel Bucur


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat