Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Vizită pastorală în Parohia Corhana

În zilele de 15 și 16 noiembrie a avut loc vizita pastorală a Preasfințitului Petru Gherghel în Parohia Corhana.

Sâmbătă la ora 12.00, PS Petru Gherghel a fost întâmpinat de comunitatea credincioșilor din Corhana, în frunte cu părintele paroh Carmil Duma și cu reprezentantul autorității civile de la Primăria Dulcești. După ce s-a recitat rugăciunea "Îngerul Domnului", Preasfințitul i-a invitat pe toți să participe cu multă însuflețire la celebrările care vor avea loc cu prilejul vizitei pastorale.

După-amiază episcopul s-a întâlnit cu copiii parohiei (circa 80). La această întâlnire copiii au fost îndemnați să rămână mereu alături de Biserică și de părintele paroh pentru a fi cu adevărat "primăvara societății, a familiei, a Bisericii și a Parohiei Corhana". Înainte de sfânta Liturghie de seară, episcopul împreună cu copiii, tinerii și credincioșii prezenți au recitat Rozariul. Cei prezenți au primit câte un rozariu și îndemnul de a prețui "această rugăciune minunată".

În timpul Liturghiei Preasfințitul a stat la dispoziția celor care au dorit să se spovedească. După sfânta Liturghie a avut loc întâlnirea cu tinerii. Episcopul le-a spus că, deși sunt un grup mic, pot deveni (printr-o organizare mai bună) pentru Parohia Corhana un "motor" care mișcă trăirea creștină din comunitate. Există intenția de a forma un grup organizat Acțiunea Catolică a Tinerilor.

Duminică, 16 noiembrie, la ora 11.00 a avut loc sfânta Liturghie pontificală. La predică păstorul diecezei s-a adresat îndeosebi familiilor, încurajându-le să nu se lase înfrânte de atacurile care vin din partea mentalității de astăzi, ci să prețuiască valorile autentice ale familiei, să-i prețuiască pe copii și să se străduiască să devină "o mică Biserică, o Biserică domestică". După sfânta Liturghie, episcopul s-a întâlnit cu membrii comisiei sinodale parohiale (11 membri) și le-a transmis prețuirea Excelenței sale pentru disponibilitatea de "a-l ajuta pe episcop în păstorirea poporului lui Dumnezeu" prin rugăciunea, reflecția și sugestiile lor.

După sfânta Liturghie de seară a avut loc adorația euharistică, prezidată de episcop. S-a adus mulțumire lui Dumnezeu pentru toate harurile cu care i-a copleșit pe credincioșii din Corhana cu ocazia vizitei pastorale. După binecuvântarea euharistică, episcopul i-a îndemnat pe toți să rămână fideli față de evanghelie, apropiați de Biserică și de păstorul lor, martori ai iubirii lui Dumnezeu, oriunde s-ar afla.

Parohia Corhana, cu hramul "Sfânta Fecioară Maria Îndurerată", a fost înființată în 1990. Sunt în parohie 240 de familii cu 615 credincioși. De câteva luni paroh al acestei comunități este pr. Carmil Duma.

Pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat