Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Vizită pastorală în Parohia Buhonca

În zilele de 25 și 26 octombrie, continuând programul vizitelor pastorale, PS Petru Gherghel a vizitat Parohia Buhonca. Paroh al acestei comunități din septembrie 2003 este pr. Adrian Iștoc.

Vizita a început sâmbătă la amiază, când PS Petru Gherghel a fost primit în fața bisericii de către credincioșii din Buhonca în frunte cu părintele paroh și primarul comunei Doljești, după care a urmat o rugăciune în biserică și invitația pentru credincioși de a participa la programul vizitei pastorale.

La ora 15.30 a avut loc întâlnirea cu copiii din parohie; aceștia au pregătit un scurt program cultural în care au avut mai multe cântece religioase și o scenetă inspirată de Evanghelie. Înainte de sfânta Liturghie de seară s-a recitat Rozariul; copiii prezenți în număr mare au primit din partea episcopului câte un rozariu. În timpul sfintei Liturghii, celebrată de paroh, episcopul împreună cu pr. Mihai Pătrașcu au stat la dispoziția celor care au dorit să se spovedească.

Duminică dimineață Preasfințitul a vizitat un bolnav. La ora 11.00, păstorul diecezei a celebrat sfânta Liturghie pontificală împreună cu parohul și pr. Mihai Pătrașcu. La spovezi a stat pr. Cornel Cadar.

La ora 16.00 s-a întâlnit cu comisia sinodală parohială (14 persoane). Păstorul diecezei a celebrat și Liturghia de seară pentru copii. A urmat încheierea vizitei pastorale: Preasfințitul a prezidat adorația și binecuvântarea euharistică.

Parohia Buhonca, cu hramul "Înălțarea Sfintei Cruci", a fost înființată în 1996; a fost filială la Adjudeni, Oțeleni, Rotunda. Are în total 209 familii cu 730 de credincioși.


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat