Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Un nou sit: http://www.profamilia.ro

În ziua de 22 octombrie, când s-au împlinit 20 de ani de la semnarea de către Sfântul Scaun a Cartei drepturilor familiei, s-a lansat situl www.profamilia.ro.

În scrisoarea de recomandare citim: "Conferința Episcopală Română a primit cu entuziasm inițiativa prezentată de un grup de familii romano-catolice și greco-catolice de realizare a unui websit cu privire la familie și viață. Acesta se dorește a fi un material util atât pentru familiile catolice cât și pentru tinerii catolici care doresc să se pregătească bine pentru primirea sacramentului căsătoriei. Elaborat de acest grup de familii în strânsă colaborare cu episcopii catolici din România și cu Consiliul Pontifical pentru Familie, situl vrea să fie un răspuns la apelul Sfântului Părinte papa Ioan Paul al II-lea adresat la recenta vizită ad limina apostolorum a episcopilor români, din februarie 2003: "... trebuie să țineți seama de primejdiile ce pot apărea în societatea de astăzi: fragilitatea cuplurilor, emigrația constantă a familiilor tinere spre țările occidentale, având adesea drept consecință încredințarea grijii copiilor în mâinile bunicilor, separarea forțată a soților [...], practicarea tot mai răspândită a avortului, controlul nașterilor prin metode contrare demnității umane, sunt probleme care vă solicită atenția și impun o acțiune pastorală adecvată".

Noul sit, realizat de aceeași echipă care "semnează" și siturile Catholica.ro, Greek-Catholic.ro, Bru.ro, Ercis.ro, DiasporaCatolica.ro, Cnet.ro și altele, este dedicat - după cum îi spune și numele - familiilor. Scopul declarat al sitului este de a ajuta la formarea familiei ca întreg, dar și a membrilor în parte, prin oferirea unei resurse bogate în informații, a unei adevărate enciclopedii, însoțită și de o serie de servicii săptămânale originale pe piața românească și deosebit de utile. Astfel se întregesc eforturile de informare, prin Catholica, cu cele de formare, prin ProFamilia. Noul sit se bucură și de recomandarea Conferinței Episcopale Române. Conținutul sitului este deosebit de bogat. Mii de pagini sunt structurate în principal în patru categorii: Fundamente (Catehism, Sacramente, Porunci, Sfânta Scriptură, Liturgie, Istorie); Credința noastră (Sfânta Treime, Fecioara Maria, Sfinții, Biserica, Magisteriu, Apologetică); Viața noastră (Rugăciunea, Meditații, Omul, Cultura vieții, Artă - Cultură, Familia, Soți - Părinți, Tineri - Copii); Varia (Studiu, Recenzii, Resurse, Divertisment). Un click pe "Harta" sitului dă o idee despre conținutul sitului și arată câte și ce materiale sunt publicate.

Situl vine și cu o serie de servicii noi, prin e-mail. Astfel, săptămânal situl difuzează abonaților trei e-mailuri: marți - scrisoarea sitului; miercuri - pastila biblică scrisă de pr. Iosif Bisoc, OFMConv.; joi - reflecția săptămânii scrisă de pr. Iosif Dorcu. Tot prin e-mail, abonații pot primi și revista electronică a sitului: "Familia creștină". Funcția de editor pentru această revistă electronică a fost acceptată cu generozitate de dna Marina Fara.

Merită semnalat și un alt serviciu: "Tu întrebi". O echipă de specialiști din diverse domenii stă la dispoziție cititorilor pentru a răspunde la întrebări. Deja sunt publicate în arhivă câteva întrebări primite de editorul de la Catholica. În sfârșit, dialogul va mai fi încurajat de un forum ce urmează să fie disponibil.


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat