Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Medicii catolici în sărbătoare la Iași

Sâmbătă, 18 octombrie, în catedrala "Adormirea Maicii Domnului" din Iași, s-a celebrat o sfântă Liturghie, cu ocazia sărbătorii sfântului Luca, evanghelist și patron al medicilor. Liturghia a fost celebrată de episcopul de Iași, PS Petru Gherghel, și părintele profesor Claudiu Dumea, asistentul spiritual al Asociației Medicilor Catolici din Iași. La Liturghie au participat medici din Iași, asistenți medicali și mai mulți credincioși. Cântările de la sfânta Liturghie au fost conduse de un grup de studenți de la Institutul Teologic "Sfântul Iosif".

Pornind de la textul din evanghelie: "Astăzi, în cetatea lui David, vi s-a născut Vindecătorul (Mântuitorul), care este Cristos Domnul" (Lc 2,11), la predică, părintele predicator, Claudiu Dumea, a subliniat raportul existent între misiunea lui Cristos și cea a medicului.

Este important ca medicii să înțeleagă și să respecte demnitatea persoanei umane, denigrată astăzi cu violență de un număr mare de teorii filozofice. În lume există mulți medici: chirurgi, pediatri, cardiologi etc., însă Cristos este medicul generalist perfect, singurul medic al trupurilor și sufletelor. El este cel care poate vindeca orice boală și suferință.

În timp ce medicina oferă vindecarea doar pentru o perioadă limitată de timp, Cristos oferă vindecarea pentru viața veșnică. Totul este posibil pentru cei care îl iubesc pe Dumnezeu.

La sfârșitul celebrării, PS Petru Gherghel a adresat un cuvânt de mulțumire tuturor celor care se îngrijesc de suferința semenilor. El i-a încurajat pe medici să-și continue munca în slujba "persoanei", le-a urat succes și a implorat binecuvântarea lui Dumnezeu asupra tuturor celor prezenți.

Petru Tamaș


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat