Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Voluntariat la Lourdes, un drum al speranței

Pentru al treilea an angajații și voluntarii Centrului Diecezan Caritas Iași au lucrat ca voluntari la Lourdes între 1 și 15 septembrie.

Anul acesta grupul s-a mărit, ajungând la 34 de persoane. Cu multă speranță în suflet și motivații puternice, tinerii au plecat la Lourdes, pentru a oferi munca lor în folosul celor mai săraci.

Ca și în anii precedenți, ne-am oferit serviciul în orășelul Sf. Petru, un orășel al Caritasului din Franța, orășel construit special pentru pelerinii cei mai săraci din toată lumea. Sfânta Bernadeta și-a exprimat dorința, cât era în viața, de a fi construit un orășel unde pot fi primiți toți pelerinii săraci și bolnavi care vin în pelerinaj la grota sfântă unde i s-a arătat sfânta Fecioară Maria. Astfel acest oraș primește pe toți oamenii săraci.

Miracolul continuității acestui oraș constă în faptul că aici lucrează mulți voluntari tot anul. În fiecare zi, sunt prezenți aproximativ 100 de voluntari în serviciul celor săraci și bolnavi. În orășelul Sf. Petru nu există facturi, nimeni nu își pune problema zilei de mâine, ci toată lumea se roagă la sfânta Fecioară ca acest orășel să continue să existe.

Astfel de experiențe ne îmbogățesc foarte mult, mai ales pe noi cei care lucram la Caritas, deoarece noi lucram pentru cei mai săraci și trebuie să învățăm să trăim caritatea zilnic. Noi trebuie să învățăm să ascultăm și să slujim lui Dumnezeu prin slujirea celor care bat la ușă noastră.

A fost și o îmbogățire spirituală pentru noi. Fiind într-un loc sfânt, am profitat cât mai mult participând la sfânta Liturghie și la programele organizate pentru voluntari special pentru a pătrunde cât mai bine în misterul aparițiilor sfintei Maria la Lourdes.

Conduși de preoții Egidiu Condac și Iosif Iacob, am participat la Liturghia celebrată în limba română la Grota Aparițiilor Sfintei Maria.

Momentul cel mai frumos și mai emoționant al zilei era procesiunea cu lumânări în fiecare seară la ora 21.00, unde mii de oameni, plini de credință și speranță, porneau în procesiune în piața imensă din fața catedralei recitând Rozariul în toate limbile. E foarte emoționant să vezi sute de bolnavi cu atâta credință și speranță în sfânta Fecioară Maria.

Cu aceeași speranță și credință în sfânta Maria am plecat și noi de la Lourdes, promițând Mamei cerești că ne încredințăm rugăciunilor sale pline de iubire.

Mihaela Condac


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat