Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: zile de reculegere pentru grupurile de terezine

În perioada 11-12 octombrie, la Casa "Sfântul Iosif" a Surorilor Divinei Providențe s-au întâlnit grupurile de terezine ale Institutului Secular "Compania Sfintei Tereza a Pruncului Isus" din toată țara, pentru reculegere și împărtășire spirituală.

Pr. Abelardo Lobato din Lugano (Elveția), consilier papal și spiritual al institutului secular, după întâlnirile anterioare în care ne-a vorbit despre voturile sărăciei și ascultării, acum în centrul atenției a stat votul curăției. Sfinția sa a sugerat că virtuțile sunt o ordonare a actelor umane după voința lui Dumnezeu, dar nu trebuie privite ca pe o înșiruire negativă, ci pozitivă: renunț la tot ce mă îndepărtează de Domnul, aleg ceea ce îi place lui.

În lucrul pe grupe s-a desprins ideea de a face eforturi individuale și în unire cu Biserica, prin rugăciuni și invocarea Duhului Sfânt, pentru ca virtuțile, în special virtutea fecioriei, și sacramentul Căsătoriei să fie repuse în valoare la Liturghia concelebrată la care au participat: Mons. Alois Fechet, vicar episcopal pentru viața consacrată; Mons. Anton Despinescu, asistent spiritual al grupului terezin din Iași; pr. Iosif Dorcu, decan de Iași; pr. Abelardo Lobato.

Au depus primul angajament 11 persoane, (2 din Iași și 9 din Bacău); o persoană din Ardeal a depus prima promisiune și o persoană din Câmpina a depus primul vot (sr. Maria Emanuela). Totalul participanților a fost de 80 de persoane din Ardeal, Iași, Bacău, Huși, Vaslui, Roman, Piatra Neamț etc.

Directoarea "Companiei Sf. Tereza a Pruncului Isus", sr. Maria-Tereza Candian, a însuflețit cu prezența și grija ei maternă această întâlnire de har și emulație sufletească ce ne-a întărit pentru a sluji mai departe pe Cristos, fiecare din dieceza de unde aparține.

A consemnat Eugenia Faraon


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat