Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Rugăciune pentru viață la Timișoara

În fața Spitalului Bega din Timișoara sâmbătă, 18 octombrie, Parohia Greco-Catolică "Maria, Regina Păcii", invită pe toți cei solidari cu viața nenăscută să participe la rugăciunea condusă de preoți catolici și ortodocși. Programul începe cu o sfântă Liturghie în capela Bisericii în construcție, apoi se pleacă în procesiune recitându-se Rozariul. În fața locului în care își pierd viața copiii, cărora li se refuză șansa de a se naște, se recită Rozariul de durere și o rugăciune bizantină de căință și de ispășire. La înapoierea la Biserică se va da binecuvântarea euharistică. Intențiile de rugăciune sunt:

  • oprirea avorturilor în România

  • convertirea promotorilor avorturilor

  • ispășire pentru păcatele comise împotriva vieții.

Acțiunea se înscrie în rândul privegherilor de rugăciune ("Prayer Vigils") promovate de către Sprijinitorii Prețioșilor Copiii ai lui Dumnezeu inițiată de Monseniorul Philip Reilly în jurul anului 1990. Între timp această mișcare există în SUA și în 40 de state. Mai mult de 75 de episcopi și cardinali însoțesc în mod activ acest drum în SUA. De asemenea, privegheri de rugăciune există între timp în Noua Zeelandă și în aproape toate marile orașe din Australia, la fel în Irlanda, Londra, Franța, Germania, Elveția. Numai în Austria au avut loc până acum 245 de privegheri de rugăciune. În Italia s-a înființat în mod surprinzător o "Mișcare pentru Cristos și pentru Viață". La ora actuală se fac rugăciuni în fața spitalelor în 50 de orașe din Italia, la fel în Slovacia, în Croația și în Budapesta.

Unde altundeva poate fi mai mare nevoie de mărturia prezenței iubirii lui Dumnezeu în lume decât acolo unde oamenii uită în modul cel mai înverșunat normele fundamentale de solidaritate și echitate - indispensabile conviețuirii oamenilor pe acest pământ. Dacă le refuzăm celor mai mici dreptul de a trăi, cum îl vom acorda bătrânilor noștri, părinților, bolnavilor sau celor de altă "culoare" decât noi? Mons. Reilly și cei care îl urmează cred cu tărie că omul este o ființă recuperabilă pentru împărăția lui Dumnezeu, că iubirea lui Dumnezeu ține pregătit un plan miraculos pentru viața fiecăruia dintre noi, acest plan trebuie doar descoperit, în afara răutății acestei lumi.

Creștinii au rolul nobil de a avea responsabilitatea inițiativei, după cum spune Conciliul Vatican II.

Gerda Chișărău


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat