Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: zi specială de rugăciune

Marți, 7 octombrie, în sărbătoarea Sfintei Fecioare Maria, Regina Sfântului Rozariu, în catedrala "Adormirea Maicii Domnului" din Iași, s-a făcut o zi specială de rugăciune a Rozariului: 24 de ore rugăciune neîntreruptă. Astfel s-a marcat și în Iași încheierea anului dedicat Rozariului. Persoanele care au dorit să conducă Rozariul s-au înscris înainte pe listă la biroul parohial. Ziua de rugăciune a început luni seara, 6 octombrie, după Liturghie și s-a încheiat marți seara înainte de Liturghie. Astfel, au fost recitate 44 de rozarii conduse de 40 de persoane (unele au condus rozariul de două ori).

"Rugăciunea e o necesitate, mai ales atunci când cineva trece prin necazuri; de la ora 3 dimineață până la 5, cât am stat în biserică, a văzut mulți oameni rugându-se", a spus parohul catedralei, pr. Iosif Dorcu.

Din jumătate în jumătate de oră au fost grupuri care s-au rânduit pentru a conduce Rozariul. Aceasta a fost a treia inițiativă de rugăciune neîntrerupta de 24 de ore după acelea din 31 octombrie 2002 și 25 martie 2003. Părintele paroh a fost întrebat dacă această inițiativă se va mai repeta. "Probabil că da, a fost răspunsul, rugăciunea face bine comunității".

Amintim că începând cu ziua de 16 octombrie 2002 a fost declarat oficial, de către Sfântul Părinte, anul dedicat sfântului Rozariu. În aceeași zi a început și al XXV-lea an al pontificatului său. În aceeași zi, printr-un document special, Sfântul Părinte a introdus cinci noi mistere: misterele de lumină (botezul lui Isus în Iordan, minunea de la nunta din Cana Galileii, predica lui Isus, schimbarea la față pe muntele Tabor, înființarea sfintei Euharistii la Cina cea de Taină). Aceste mistere se meditează joia, iar cele de bucurie sâmbăta. Cele de slavă rămân doar pentru miercuri și duminică.

Anul Rozariului a fost încheiat în mod oficial de către Sfântul Părinte la Pompei, iar la nivel diecezan PS Petru Gherghel a încheiat Anul Rozariului la Cacica duminică, 5 octombrie, când s-a celebrat și Ziua Persoanelor Consacrate.

Pr. Cornel Cadar


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat