Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Pr. Marko Rupnik - centruOaspeți de seamă la Iași

Părintele Tomas Spidlik SJ și părintele Marko Ivan Rupnik SJ au fost prezenți la Iași în zilele de 5 și 6 octombrie. La Centrul "Xaverianum" a avut loc o conferință duminică seara. Luni dimineață cei doi s-au întreținut la Episcopia Romano-Catolică cu PS Petru Gherghel și cu ÎPS Jean-Claude Périsset, nunțiu apostolic în România și Republica Moldova, după care împreună au participat la oferirea titlului de doctor honoris causa ÎPS Daniel Ciobotea.

Card. Spidlik si Ep. GherghelDuminică, 5 octombrie, la ora 19.00, la Centrul Cultural "Xaverianum" al Părinților Iezuiți din Iași, pr. Marko Ivan Rupnik SJ a făcut o prezentare artistico-teologică a capelei "Redemptoris Mater" din Palatul Apostolic al Vaticanului. Pr. Marko Ivan Rupnik SJ este profesor de spiritualitatea Orientului creștin la Institutul Pontifical Oriental și de teologia evanghelizării la Universitatea Pontificală Gregoriană; este și directorul Centrului de Studii Orientale "Ezio Aletti" din Roma.

Pr. Tomas Spidlik SJ, recent numit cardinal (28 septembrie), este profesor emerit de teologie spirituală patristică și orientală la Institutul Pontifical Oriental, la Universitatea Pontificală Gregoriană și la alte universități, precum și consultor la diferite dicasterii din Vatican.

IPS DanielEl a luat parte luni, 6 octombrie, de la ora 11.00, la oferirea titlului de doctor honoris causa ÎPS Daniel Ciobotea, mitropolitul ortodox al Moldovei și Bucovinei, din partea Universității "Sacred Heart" din Fairfield, Connecticut (SUA), prin reprezentanții săi prof. dr. Anthony J. Cernera, președinte, și prof. dr. David Coppola.

Din 2001, Centrul "Aletti" este în strânsă colaborare academică cu Universitatea "Sacred Heart". În același context, i s-a oferit premiul Logos-Eikon din partea Centrului "Aletti" pr. arhim. Ioanichie Bălan de la Mănăstirea Sihăstria. În seara zilei de luni, după ce delegația va reveni din vizitele de la Mănăstirile Neamț și Sihăstria, pr. Tomas Spidlik SJ urmează să se întâlnească cu studenții Institutului Romano-Catolic din Iași. Pr. Tomas Spidlik SJ va pleca spre Roma în dimineața zilei de marți, 7 octombrie. În aceeași zi pr. Marko Ivan Rupnik SJ se va afla la Cluj-Napoca pentru a ține o conferință la Facultatea de Teologie Ortodoxă despre modern și postmodernitate.


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat