Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

CeremoniaDeschidere de an universitar la Iași

Miercuri, 1 octombrie, la ora 9.00, în catedrala romano-catolică din Iași a avut loc o celebrare religioasă care a marcat deschiderea anului universitar 2003-2004 pentru Facultatea de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universității "Al.I. Cuza" din Iași. Anul acesta Facultatea de Teologie are 104 studenți. Ceremonia a fost prezidată de PS Petru Gherghel, alături de care la altar s-au mai aflat: pr. Lucian Farcaș, decanul facultății, pr. Emil Dumea, prodecan, pr. Iosif Iacob, pr. Iulian Ianuș, pr. Iosif Enășoaie și pr. Iosif Antile. Au participat studenții facultății și alți tineri și tinere din Iași.

Studente la TeologieLa predică, începută cu cuvintele "Deschide, Doamne, inimile noastre, ca să pătrundă cuvântul tău", PS Petru Gherghel a amintit celor prezenți că Dumnezeu ne-a încredințat pământul cu toate darurile sale și astfel ne-a onorat cu demnitatea de a fi colaboratori ai săi la planul de mântuire a oamenilor. În acest sens, studenților Facultății de Teologie li s-a amintit strânsa legătură dintre iubire și înțelepciune, prezentându-le exemplul sfintei Tereza de Lisieux, care a spus: "Am înțeles că Biserica are o inimă și că această inimă este aprinsă de iubire. Am înțeles că numai iubirea face să acționeze mădularele Bisericii (...) Am înțeles că iubirea cuprinde toate vocațiile, că iubirea este totul".

In sala de cursMesajul central al acestei predici a fost sintetizat de PS Petru Gherghel prin cuvintele: "Dacă reușiți să descoperiți iubirea lui Dumnezeu, veți reuși să înțelegeți toate materiile, veți face bine oamenilor, veți descoperi inima Bisericii, veți ști să slujiți prin operele mai mari sau mai mici, veți aduce în lume iubire, dreptate și pace".

Ceremonia de deschidere a continuat la Universitatea "Al.I. Cuza", în cadrul căreia prodecanul Facultății de Teologie Romano-Catolică, pr. Emil Dumea, a întărit ideile exprimate de episcop, spunând: "Tinerii sunt vlăstare ale societății și ale Bisericii".

Duminică, 5 octombrie, Liturghia de la ora 16.00 din catedrală va fi celebrată special pentru toți tinerii studenți veniți la studii în orașul Iași.

Elena Budulai și Silviu Dogariu


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat