Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

S-a încheiat congresul ecumenic din Italia

În perioada 24-25 septembrie a avut loc la Mănăstirea din Praglia (Italia) Cel de-al II-lea Congres Ecumenic Internațional cu tema "Biserica și societatea". Având participarea a mai mulți episcopi din Italia, România, Republica Moldova etc.: romano-catolici, greco-catolici și ortodocși, congresul a însemnat o reflecție comună asupra aspectelor sociale și a fenomenului migrației. În ziua de 25 septembrie a fost redactat un raport final.

* * *

Comunicat

Cu binecuvântarea Preafericitului părinte Teoctist, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cu încurajarea Eminenței sale card. Walter Kasper, președintele Consiliului Pontifical pentru Unitatea Creștinilor, în perioada 24-26 septembrie 2003, Dieceza Romano-Catolică de Padova, împreună cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei și Dieceza Romano-Catolică de Iași, au organizat, în spiritul dragostei și fraternității creștine, Cel de-al II-lea Colocviu Episcopal Catolic-Ortodox, având ca temă "Biserica și societatea".

Colocviul de la Padova este continuarea întâlnirii din septembrie 2002, de la Mănăstirea Durău din România, care a avut ca temă: "A fi episcop azi. Demnitatea și dificultățile unei misiuni".

La lucrările prezentei întruniri, desfășurate în Mănăstirea benedictină din Praglia, lângă Padova, au participat episcopi și preoți ai Bisericilor ortodoxă, romano-catolică și greco-catolică din România, Italia, Ucraina și Republica Moldova, precum și reprezentanți ai autorităților de stat române și italiene.

Colocviul s-a deschis cu rugăciunea de seară în biserica mănăstirii.

Comunicările prezentate în timpul lucrărilor colocviului au scos în evidență rolul determinant pe care creștinismul l-a avut și îl are în continuare în promovarea persoanei umane și în formarea culturii și civilizației europene. Au fost subliniate principalele activități sociale ale Bisericilor din România și Italia azi.

Un accent deosebit a fost pus pe fenomenul emigrației românilor în Italia și implicațiile acestuia pe plan pastoral, misionar și ecumenic.

S-a constatat necesitatea intensificării conlucrării frățești între Bisericile creștine, catolică și ortodoxă, pe plan pastoral și social, pentru a aduce o mărturie comună la viitorul Europei, astăzi.

Anunțarea și celebrarea iubirii lui Dumnezeu pentru oameni și practica operei de caritate sunt centrul și specificul vieții și misiunii Bisericii în lume.

Viitoarea întrunire va avea loc în România, în septembrie 2004, cu tema: "Contribuția creștinismului la formarea culturii și civilizației europene".


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat