Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Vizită pastorală în Parohia Botoșani

În zilele de 20 și 21 septembrie, continuând programul vizitelor pastorale, PS Petru Gherghel a vizitat Parohia Botoșani. Paroh al acestei comunități din 1986 este pr. Toma Rediu. Din 1996 în această parohie slujește și pr. Pavel Cojocaru.

Vizita a început sâmbătă la amiază când PS Petru Gherghel a fost primit în fața bisericii de către credincioșii din Botoșani în frunte cu preoții din parohie, după care a urmat o rugăciune în biserică.

La ora 16.00 s-a întâlnit cu comisia sinodală parohială (15 persoane). Înainte de sfânta Liturghie de seară s-a recitat Rozariul. În timpul sfintei Liturghii, concelebrată de preoții din parohie, episcopul a stat la dispoziția celor care au dorit să se spovedească. După Liturghie, episcopul a stat de vorbă cu tinerii și copiii.

Duminică, la ora 8.30, păstorul diecezei a celebrat Liturghia în filiala Dorohoi. La predică, Preasfințitul i-a încurajat pe credincioși. A urmat sfânta Liturghie pontificală de la ora 11.00 din parohie. După-amiază, a vizitat surorile din Congregația "Fiicele Domnului Nostru Îndurător", o congregație nouă venită de un an pe teritoriul Diecezei de Iași.

În timpul Liturghiei de seară, concelebrată de pr. Iosif Antili și pr. Pavel Cojocaru, episcopul a stat la spovezi. A urmat încheierea vizitei pastorale: Preasfințitul a prezidat adorația și binecuvântarea euharistică.

Parohia Botoșani, cu hramul "Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul", a fost înființată în 1850; are în total 289 de familii cu 723 de credincioși. Filiala Dorohoi, cu hramul "Sfântul Iosif Muncitorul" se află la 35 km; are 26 de familii cu 56 de credincioși. Bucecea este o altă filială la 25 km, fără biserică; are 3 familii cu 8 credincioși.


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat