Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

"Înălțarea Sfintei Cruci" la Viena

Pentru preoții și credincioșii Parohiei "Sângele Domnului" din Viena, solemnitatea Înălțării Sfintei Cruci din acest an a fost una deosebită, întrucât a fost marcată de reînălțarea și sfințirea crucii bisericii. Asta cu atât mai mult cu cât această biserică, situată în cartierul natal al episcopului auxiliar de Viena, dr. Ludwig Schwarz, beneficiază acum de un acoperiș nou din tablă de aluminiu.

Celebrarea euharistică și binecuvântarea crucii au fost prezidate de părintele August Paterno, reprezentantul televiziunii austriece pentru probleme religioase, însoțit de cei doi preoți români care activează în parohie: pr. paroh dr. Iosif Antoci și pr. Alois Moraru.

Inițiativa acestui proiect îi aparține părintelui paroh, aflat de doi ani în această parohie, care împreună cu membrii Consiliului Parohial și ai Consiliului pentru Construcții din cadrul Arhiepiscopiei de Viena au căutat soluțiile cele mai optime pentru realizarea acestui obiectiv. Planurile de execuție au fost realizate de ing. Harald Gnilsen și ing. Alois Perschl. Pentru acoperirea cheltuielilor acestei lucrări, pe lângă susținerea largă din partea Arhiepiscopiei de Viena, membrii Consiliului Parohial au inițiat diferite proiecte: colecte lunare, colindarea tuturor familiilor de pe teritoriul parohiei și a centrelor comerciale arondate, spectacole de teatru, revalorificarea unor obiecte uzate, oferte benevole etc.

Pentru a marca mai bine această sărbătoarea a Bisericii, după terminarea Liturghiei au urmat câteva momente deosebite: o agapă frățească, un interesant concurs sportiv pentru copii și o cină în aer liber.

Eforturile depuse de preoți și credincioși nu au fost zadarnice. Noul acoperiș al bisericii, încununat cu o cruce aurită, semnalizează prezența lui Dumnezeu în sfântul lăcaș și cheamă oamenii din cele patru colțuri ale Bisericii să-și găsească aici o oază de siguranță, lumină și bucurie.

Adresa bisericii este următoarea: Pfarre "Blut Christi", Galvanigasse, 1, 1210 - Viena.

Pr. dr. Iosif Antoci


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat