Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Hram la Pustiana

"Nu oricine îmi zice Doamne, Doamne, va intra în împărăția cerului, ci acela care face voința Tatălui meu din ceruri". Duminică, 7 septembrie, 15 preoți am fost prezenți în Pustiana pentru a celebra hramul acestei Biserici, închinată sfântului Ștefan, regele Ungariei.

"Nu este cu adevărat discipolul lui Cristos acela care recită bine crezul sau o rugăciune, spunea pr. Alois Bulai la predică; nici chiar acela care are darul profeției sau acela de a face minuni: semnul distinctiv al celui care îl acceptă pe Cristos prin credință este că ascultă cuvântul lui și împlinește voința Tatălui din ceruri.

Este vorba de cel care și-a construit casa pe stâncă. Și noi îl cinstim pe sfântul Ștefan nu pentru că a fost rege, ci pentru că și-a construit împărăția sa pământească, pentru care o merită pe cea cerească, tocmai pe această temelie solidă a ascultării și a împlinirii cuvântului și a voinței lui Dumnezeu, așa cum pretindea Cristos, în fragmentul pe care l-am ascultat la evanghelie".

În final, părintele Alois a accentuat învățătura sfântului apostol Paul din a doua lectură, accentuând importanța căutării celor de sus, acolo unde este Cristos.

"Și dacă creștinii caută cele de sus, atunci comportamentul lor practic, se ghidează după normele pe care le-am ascultat astăzi: «Preaiubiților, pentru că sunteți aleșii lui Dumnezeu, sfinții și preaiubiții lui, să aveți în voi o inimă plină de îndurare, de bunătate, de smerenie, de blândețe, de îndelungă răbdare; îngăduiți-vă unii pe alții». Și primim și norma: după cum Dumnezeu v-a iertat, așa să vă iertați și voi unii pe alții. Acesta este portretul pe care sfântul Ștefan l-a realizat în viața lui și pe care l-a propus poporului său și anume de a trăi într-o continuă atitudine de îngăduință a unora față de alții și de a mulțumi încontinuu lui Dumnezeu pentru darurile sale".

La sfârșitul sfintei Liturghii a hramului, părintele paroh, Eugen Diac, a mulțumit celor prezenți, încheind prin îndemnul apostolului Paul, accentuat și de părintele predicator: "Fiți îngăduitori unii față de alții".

Pr. Gabriel Bucur


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat