Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

ImagineȘtiri din Viena

  • Sâmbătă, 6 septembrie, și duminică, 7 septembrie, au avut loc în marea hală a orașului Viena (Stadthalle) două întâlniri de rugăciune, prilejuite de sărbătoarea Numelui Mariei din 12 septembrie. Aceste întâlniri, la care au participat episcopi, zeci de preoți, sute de persoane consacrate și mii de credincioși au fost "adevărate sărbători de credință în cadrul Zilei Catolicilor din Europa Centrală, care are tema: "Cristos, speranța Europei". Această inițiativă europeană este marcată prin diferite pelerinaje, simpozioane și duminici de rugăciune în cele opt țări înscrise: Polonia, Cehia, Slovacia, Austria, Ungaria, Slovenia, Croația și Bosnia-Herțegovina.
    Pelerinajul care a avut loc la Viena, având ca moto: "Sărbătoarea Numelui Mariei în Anul Rozariului 2003 - Cu Maria către Cristos, speranța Europei", a inclus printre altele: mărturii de credință ale pop-starului Paddy Kelly; recitarea misterelor de lumină ale Rozariului; rememorarea consacrării Austriei către Maica Domnului, făcută de papa Ioan Paul al II-ea în urmă cu 20 de ani la sanctuarul marian național de la Mariazell; reînnoirea consacrării de către episcopii actuali ai diecezelor din Austria; celebrări euharistice, prezidate de arhiepiscopul de Viena, cardinalul Christoph Schönborn și episcopul de Graz, dr. Egon Kapellari; partituri corale interpretate de corul "Ars Musica" etc. La aceste manifestări religioase au participat și doi preoți din Dieceza de Iași (pr. dr. Iosif Antoci și pr. Alois Moraru), precum și surori din Congregațiile: "Slujitoarele lui Cristos Marele Preot" și "Slujitoarele Duhului Sfânt".

  • De la 1 septembrie 2003, în catedrala "Sfântul Ștefan" din Viena există posibilitatea de spovadă și în limba română, în fiecare vineri între orele 12.00 și 14.00, confesor fiind pr. dr. Iosif Antoci.

  • În capitala Austriei sunt actualmente nouă preoți catolici originari din România. Cei interesați de locul unde activează aceștia și adresele la care pot fi contactați, sunt invitați să acceseze pagina web: www.diasporacatolica.ro.

Pr. Alois Moraru


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat