Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Mișcarea Familiilor de Nazaret la Săbăoani

"Familia și Euharistia" a fost tema reculegerii organizată de Mișcarea Familiilor de Nazaret, manifestare spirituală ce s-a desfășurat în perioada 1-3 august în Săbăoani, cea mai veche localitate rurală catolică din Moldova.

La aceste zile de reculegere au participat tineri și adulți din Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus", însoțiți de păstorii spirituali Mons. Anton Despinescu și pr. Isidor Iacovici; grupul polonez format din șase membri și părintele Robert Wyszomirski și credincioși din comuna Săbăoani, împreună cu părintele paroh Toma Encuță și părinții vicari Bogdan Herciu și Francisc Fărcășel.

Sfânta Liturghie, din prima vineri a lunii august 2003, celebrată de însuși păstorul diecezei, PS Petru Gherghel, i-a reunit pe toți la masa euharistică. Astfel a fost deschisă oficial manifestarea spirituală din Săbăoani, iar cuvintele rostite de episcopul nostru, care a subliniat importanța sacramentului Căsătoriei, rolul și criza familiei creștine în societatea de azi, i-au introdus în tematica reculegerii.

Subiecte legate de sacramentul Căsătoriei, eficacitatea și păstrarea acestuia, iertarea în viața de familie, adorația euharistică, familia și Euharistia, Euharistia și plângerile noastre au fost dezbătute în cadrul conferințelor ținute de păstorii noștri spirituali români și polonezi.

Pentru desfășurarea zilelor de reculegere, în spiritul Mișcării Familiilor de Nazaret, cei 160 de credincioși din Săbăoani au fost împărțiți în două grupuri mari, A și B, a câte 80 de membri, apoi fiecare grup mare a fost divizat în opt grupuri de mărturisire a câte zece membri. Credincioșii din Iași și cei din Polonia împreună cu câțiva membri din Săbăoani au fost animatori pentru cele 16 grupuri de mărturisire, al căror rol a fost de a învăța unii din experiențele celorlalți, de a ne ordona problemele noastre și de a încerca să vedem cu ochii credinței prezența și intervenția lui Dumnezeu în viața de fiecare zi, în lumina subiectelor expuse și propuse spre meditare.

Pentru a fi în comuniune cu iubirea lui Isus și pentru a cere har și lumină, reculegerea s-a desfășurat în cadrul adorației euharistice, asigurată pe rând de credincioșii din cele două grupuri mari (A și B).

Putem spune că atmosfera în care s-a desfășurat manifestarea a fost una de sărbătoare creștină, la a cărei realizare au pus mult suflet atât preoții de la biserica "Sfântul Mihail Arhanghelul", cât și vrednicii credincioși săbăoneni, din rândul cărora s-au ridicat apostoli și suflete consacrate.

În aceste zile de reculegere ne-am rugat împreună, am oferit împreună, ne-am împărtășit împreună din iubirea lui Dumnezeu care este în Isus Cristos și am mulțumit Tatălui pentru iubirea sa milostivă.

Pr. Isidor Iacovici


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat