Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

BrusturoasaVizită pastorală în Parohia Brusturoasa

Sâmbătă și duminică (23-24 august), a avut loc vizita pastorală a episcopului Petru Gherghel în Parohia Brusturoasa. După primirea solemnă în fața bisericii parohiale, Preasfințitul a stat de vorbă cu credincioșii veniți să-l întâmpine și i-a îndemnat să participe la programul vizitei pastorale. Înainte de Liturghia de seară, un mare număr de copii, tineri și credincioși au recitat rozariul împreună cu episcopul. În timpul sfintei Liturghii, episcopul a stat la dispoziția celor care au dorit să se spovedească.

CuchinișDuminică, programul a continuat cu sfânta Liturghie solemnă din filiala Cuchiniș. În timpul omiliei, Preasfințitul i-a îndemnat pe credincioși să nu se depărteze niciodată de Cristos, chiar și atunci când nu reușesc să-l înțeleagă pe deplin, asemenea ucenicilor după cuvântarea despre pâinea vieții. De asemenea, i-a îndemnat să-l susțină pe părintele paroh Ioan Blaj la definitivarea lucrărilor de la frumoasa biserică de lemn din comunitatea lor.

La ora 11.00 a avut loc sfânta Liturghie solemnă în biserica parohială. Și aici Preasfințitul i-a îndemna pe credincioși să caute mereu chipul lui Cristos, pentru că numai el poate da răspuns la toate întrebările noastre. După sfânta Liturghie a avut loc întâlnirea comisiei sinodale parohiale formată din 12 membri. Ei au fost încurajați să contribuie la buna desfășurare a Sinodului, propunând cu multă responsabilitate sugestiile lor.

LiturghieDupă amiază, au avut loc încă două sfinte Liturghii la alte două filiale ale parohiei: Buruienișu de Sus și Agăș. După sfânta Liturghie de la Buruienișu de Sus (unde se ajunge destul de greu, după circa 20 de minute de urcat pe jos), s-a făcut un Recviem în amintirea părintelui Vasile Gabor, mort în această comunitate în anul 1954, în timpul prigoanei comuniste. La sfânta Liturghie din filiala Agăș, episcopul a stat la dispoziția celor care au dorit să se spovedească, iar după Liturghie i-a încurajat pe puținii credincioși care trăiesc în această comunitatea să-și păstreze identitatea lor de creștini catolici și să dea mereu o mărturie frumoasă despre crezul lor.

Pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat