Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Biserica vecheEvenimente religioase la Pildești

Printre cele 15 comunități catolice ale Diecezei de Iași care au sărbătorit hramul bisericii în ziua de 15 august s-a înscris și Parohia Pildești. Ca în fiecare an, clopotele bisericii, care a împlinit în acest an venerabila vârstă de 110 ani, au chemat în jurul altarului zeci de preoți și mii de credincioși originari din acest sat, mulți dintre ei venind de la mii de kilometri depărtare, întrucât lucrează în alte țări ale lumii: Israel, Italia, Spania, Germania, Austria etc.

Litughia de hramMomentele liturgice ale acestei sărbători au debutat cu Liturghia din ajun, urmată de o procesiune cu statuia sfintei Fecioare Maria, care a străbătut satul de la un capăt la celălalt. Sute de tineri și copii l-au preamărit pe Dumnezeu prin intermediul Mamei lor cerești, rugându-se Rozariul și cântând în cinstea ei.

La sfânta Liturghie solemnă a hramului au participat aprox. 25 de preoți, zeci de persoane consacrate și mii de credincioși din Pildești și din satele învecinate. Bucuria hramului s-a prelungit și a doua zi, când s-a celebrat o Liturghie solemnă cu o participare largă a preoților și credincioșilor.

Biserica nouaUltima zi a lunii gustar va aduna în jurul aceluiași altar mulți fii și fiice ai Pildeștiului, când pr. Ioan Ciobanu, paroh și decan de Beiuș, își va celebra jubileul de 25 de ani de Preoție. La acest moment aniversar au fost invitați toți preoții și persoanele consacrate originari din Pildești, preoții care au activat în acest sat, mai mulți episcopi, autorități locale etc.

La toate aceste celebrări religioase participă mulți dintre membrii comunității din Pildești. Apartenența la această comunitate, care a împlinit 415 ani de atestare istorică, îi face pe mulți pildeșteni să-și îndrepte pașii spre locul natal, să investească în prosperitatea materială a satului, dar să contribuie și la ridicarea unui monumental lăcaș de cult.

pr. Alois Moraru


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat