Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Trăind tinerețea speranței la Oradea

La Întâlnirea Națională a Tinerilor Catolici din România ce s-a desfășurat la Oradea în perioada 6-10 august, putem afirma că frumusețea bobului de grâu, rumenit în lumina Sfintei Scripturi, a pus încă o pecete de bucurie și înțelepciune peste fila manifestărilor de acest gen.

Tema întrunirii: "Tinerii sunt soarele sau furtuna zilei de mâine", s-a identificat și împlinit în motoul propus: "Așa este împărăția lui Dumnezeu - mai întâi pai apoi spic, după aceea grâu deplin în spic" (Mc 4,26-29)... prin frenezia de cuvânt și cântec a peste 2200 de participanți. Astfel, meditațiile susținute de don Francesco din Italia, lucrul în grupurile mici, conferințele din aula universității propuse pe secțiuni,... au creat alături de celebrările sfintelor Liturghii - două de rit greco-catolic și două romano-catolic, acea atmosferă de cunoaștere și iluminare pe chipurile tuturor, ca adevărate spice de grâu așezate de Dumnezeu pe genunchiul ogorului de suflet al pământului, aflat mereu în așteptarea razelor de soare, ca "santinela de dimineață" la poarta orizontului de conștiință și cuget, în stare să potolească orice furtună ce s-ar abate asupra corabiei lui Isus Cristos - Biserica!

Disponibilitatea organizatorilor, animați de generozitatea și frumusețea Eparhiei Greco-Catolice de Oradea, condusă de Preasfințitul Virgil Bercea, s-a materializat și desăvârșit prin entuziasmul tineresc, hotărât în a răspunde îndemnului Sfântului Părinte, de a fi mereu împreună "sare și lumină", mulțumindu-i astfel pentru prezența în mijlocul nostru a crucii mondiale a tinerilor sosită de la Köln - Germania.

Alături a stat mereu și Maica Preasfântă cu pruncul Isus în brațe, de a căror prezență vie și hotărâtă în a conduce și încuraja generațiile prezente și viitoare, ne-am bucurat prin spectacolul organizat de grupul "Inima Neprihănită a Sfintei Fecioare Maria" din Cluj - "Unde ești creație?" orientat și susținut de Preasfințitul Florentin Crihălmeanu.

Această trăire autentică, la care și tinerii A.C. din zona Roman - Dieceza de Iași au adus prin imnul lor, premiat cu locul trei, o sensibilă dăruire de conștiință dorită de Dumnezeu, a transpus în viață această unitate responsabilă în fața problemelor de viață atât de complexe.

În acest sens, Întâlnirea Națională a Asistenților Spirituali și Responsabililor Asociațiilor de Laici din țară, ce a urmat în următoarele două zile 10-12 august, sub deviza: "Știu că voi sunteți prezenți!", a amintit și analizat metodele de lucru prezente și viitoare, menite să asigure păstrarea "bobului de grâu" ca fiind o prezență autentică a lui Isus Cristos - Dumnezeu cu veghere, bunătate și înțelepciune asupra tuturor fiilor săi ce vor să împărtășească frumusețea cerului spre care să călătorim în deplină unitate și pace.

În acest mod fie ca tinerețea speranței creștine să fie pătrunsă mereu cu lumina și sarea acestor zile petrecute împreună, în binecuvântarea harului dumnezeiesc pentru întreaga lume.

Cristina Koch Smeu


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat