Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Campus cultural-educativ: "O vară împreună" la Săbăoani

"O vară împreună" este denumirea unui proiect de activități de vacanță, pentru copii și pentru tineri, pregătit de părinții iosefini ai sfântului Leonard Murialdo. Activitatea copiilor are un obiectiv final: învățarea valorilor umane și creștine. Aceleași de la Biserică sau de la școală. Noutatea constă în mijloacele care sunt folosite: nu cărți, nu caiete, nu carnet de note..., ci jocuri, scenete, cântece, rugăciuni și cateheze speciale.

Pentru prima dată, anul acesta, "O vară împreună" s-a organizat și pentru 250 de copii (de la 10 la 14 ani) și 50 de tineri animatori din Parohia Săbăoani în perioada 14-20 iulie 2003.

Inspirată din cunoscuta poveste "The neverending story" a scriitorului german Michael Ende, tema din acest an a campusului: "Zboară cu fantezie" îi introduce pe copii într-o atmosferă de basm în care, alături de personajul principal, Atriu, își însușesc o serie de valori morale fundamentale pentru formarea lor umană și spirituală: prietenia, generozitatea, sacrificiul, bucuria, încrederea, credința.

Programul zilnic a cuprins: o reprezentație teatrală, un moment de cateheză și de rugăciune, cântece și multe jocuri. Orarul desfășurării activităților a fost 8.30-12.30 dimineața, iar după-amiază copiii s-au adunat din nou pentru a pregăti și pentru a participa la sfânta Liturghie de seară de la ora 19.00.

Împărțiți în patru echipe (fiecare echipă incluzând trei grupe de câte 20 de copii mari, mijlocii și mici), coordonați și animați de tineri, copiii s-au lansat într-o competiție acerbă cu ei înșiși și între ei pentru a câștiga premiile puse în joc. La sfârșitul acestei săptămâni minunate cu toții am ieșit învingători: copiii, pentru toate lucrurile bune pe care le-au învățat, tinerii, pentru fantezia și spirtul de slujire care i-au animat, și întreaga comunitate, pentru prospețimea și buna dispoziție care ne-au însuflețit zi de zi.

Un moment deosebit al acestei săptămâni l-a reprezentat vizita Preasfințitului Aurel Percă care a petrecut câteva clipe în mijlocul copiilor, a cântat și s-a rugat împreună cu ei, împărțind tuturor la încheiere multe iconițe frumoase și o binecuvântare solemnă.

Pr. Bogdan Herciu


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat