Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Campus pentru copii la Răchiteni

Respectându-se o tradiție mai veche de șapte ani, în perioada 8-18 iulie a avut loc la Răchiteni (județul Iași) un campus de formare pentru copiii din această localitate. Sub îndrumarea părintelui paroh Marian Fechetă și a patru surori - Maestre Pie Venerini - au răspuns provocării aproximativ 200 de copii localnici, din satele vecine sau veniți în vacanță la bunici. Tema pe care au dezbătut-o și au analizat-o a fost "Cum să trăim sfânta Liturghie".

Prin meditațiile părintelui paroh, dar și a preoților Eduard Lucaci și Isidor Mârț - fii ai acestui sat -, copiii au descoperit părțile sfintei Liturghii și importanța lor: Semnul sfintei cruci, actul penitențial, rugăciunea zilei, citirea cuvântului lui Dumnezeu și explicarea lui (predica), rugăciunea credincioșilor, ofertoriul, prefacerea, împărtășirea credincioșilor și binecuvântarea finală. "Sfânta Liturghie este cea mai frumoasă rugăciune pe care o putem oferi lui Dumnezeu. Aici îl întâlnim mereu pe Isus prezent pe altar și îl primim în sufletele noastre, prin sfânta Împărtășanie. "Să descoperim frumusețea Liturghiei!" - aceasta a fost invitația adresată de părintele tuturor copiilor prezenți la acest campus.

Din program nu au lipsit recitarea sfântului Rozariu, rugăciunea Îngerul Domnului și bine înțeles participarea la sfânta Liturghie. Copiii au învățat multe cântece pe care le vor cânta duminică de duminică la biserică. În ultima zi a campusului a avut loc un spectacol oferit comunității de copiii participanți la campus.

Printre cântece, jocuri, veselie și multă bună dispoziție, copiii au lucrat pe ateliere, dezvoltându-se spiritul de echipă și lucrul în grup, prin realizarea unor lucrări manuale foarte frumoase și utile.

Pe parcursul celor zece zile de campus a răsunat satul de glasurile cristaline ale copiilor, iar spontaneitatea și surâsul lor curat ne-au amintit tuturor că suntem cu toții copii ai aceluiași Tată.

Așadar, să redescoperim copilul din noi...!

Anca Lucaci


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat