Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Profesiune solemnă la Luncani

Sâmbătă, 5 iulie, la ora 18.30, în Mănăstirea Carmelită de la Luncani (jud. Bacău), fr. Augustin Bărbuț a depus profesiunea solemnă în mâinile pr. Claudio Bellotti, prior provincial al Provinciei Italiene a Carmeliților. Au fost prezenți mai mulți preoți din România, printre care și pr. Anton Câtea, parohul localității natale a candidatului, Mons. Ștefan Erdeș, decanul de Bacău, Mons. Petru Mareș. Au fost, de asemenea, repre- zentanți ai asumpționiștilor, salezienilor, ai Institutului "Don Calabria" și reprezentante ale unor congregații de surori.

Din satul natal al fratelui Augustin au sosit în jur de o sută de persoane cu autobuzul. Din Italia mai erau prezenți, printre alții, vicegeneralul ordinului, pr. Carlo Cicconetti, alți călugări carmeliți, doi clerici care studiază la Roma și mai mulți prieteni veniți și pentru hirotonirea a doi diaconi.

Celebrarea, în limba română, a fost prezidată de priorul mănăstirii, pr. Tiberio Scorrano. La predică a subliniat valoarea familiei în vocația fratelui Augustin, amintind intenția mamei de a-l consacra Domnului aducându-l la lumină cu jertfa propriei vieți. A explicat valoarea gestului de a te încredința în mâinile altuia arătând icoana grandioasă din absida bisericii unde mâna lui Dumnezeu, apărând din nimic, creează și își protejează creaturile.

Fratele Augustin s-a născut acum 30 de ani, la Faraoani (Bacău), și-a satisfăcut serviciul militar la parașutiști, la 5 decembrie 1993 a fost însoțit chiar de pr. Tiberio în Italia, alături de alți patru, pentru formare. A colaborat cu el la realizarea centrului de spiritualitate, unde a avut loc ceremonia, prima a unui carmelit în România.

O ploaie puternică a însoțit toată Liturghia, urmărită cu atenție de circa 200 de persoane, printre care primarul comunei Mărgineni. Profetul Ilie, cunoscut de credincioși tocmai pentru ploaie, și-a făcut simțită prezența, mai mult decât benefică, având în vedere căldura estivală.

(info@carmelitani.ro - Luncani)


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat