Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

23-25 mai: Căutare și reușită -
Campusul Acțiunii Catolice a Adulților

Dacă anul trecut, campusul de formare pentru membrii adulți ai Acțiunii Catolice "Sfântul Iosif" din Dieceza de Iași, s-a desfășurat sub semnul "sfințeniei...", anul acesta, fiecare membru sau simpatizant prezent la momentele de rugăciune, sfântul Rozariu, adorația euharistică, sfânta Liturghie cât și la meditațiile părintelui Cornel Cadar - spiritual diecezan al Acțiunii Catolice -, urmate de lucrul în grup și concluziile formulate prin colaborarea tuturor... au aflat "înaintând în larg", posibilitatea îndeplinirii normelor Sinodului diecezan.

Astfel, tema propusă, "Căutare și reușită - în lumina lui Isus Cristos și a preasfintei Fecioare Maria", s-a dovedit edificatoare, spre care, părintele Iosif Dămătăr - spiritual pe zona Bacău -, ne-a îndreptat atenția să căutăm, direct sau o dată cu posibilitățile și disponibilitatea fiecăruia.

Cei prezenți, aproximativ 57 de adulți din parohiile Mărgineni, Zăpodia, Valea-Mare, Răducăneni, Faraoani, Adjudeni, Onești, Moinești, Piatra-Neamț și Roman, împreună cu cei aproximativ 18 tineri care au răspuns invitației noastre, au format la Mănăstirea "Sfântul Carol Borromeu" din Gioseni, județul Bacău, în zilele de 23-25 mai, acea corabie vie a lui Isus Cristos, ce nu a fost ferită de furtuna emoțiilor și a neprevăzutului, dar, din care, am plecat totuși!... acasă, călăuziți de lumina apelor de credință, de împlinirea așteptărilor și reușitelor noastre, în măsura în care, schimbul nostru de experiență s-a realizat pe fundamentul activităților Acțiunii Catolice: căutare și reușită prin a fi oameni și cu ajutorul rugăciunii, în special Rozariul.

Și pentru ca totul să corespundă tuturor celor patru laturi de activitate, implicarea noastră și în programul cultural-recreativ deloc de prisos! dar destul de diferit de realizat pentru adulți a ilustrat obiectivitatea și perceperea normelor de sfințire și apostolat - statutare, cu acea notă de seriozitate și maturitate de gândire, la care suntem chemați, pentru a clădi ce este mai nobil și frumos, de o reală necesitate drumului nostru spre mântuirea tuturor.

Cu reușita căutărilor noastre, prin cele mai complexe aspecte de viață, în a recunoaște oricând, că frumusețea cerului se păstrează o dată ce fiecare dintre noi va ști să o ilustreze din corabia sufletului propriu.

Cristina Koch Smeu


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat