Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

31 mai: Duminică este Ziua Presei în Dieceza de Iași

Duminică, 1 iunie, în Dieceza de Iași este Ziua Presei. Va fi o ocazie potrivită pentru a reevalua rolul comunicațiilor sociale și pentru a reflecta asupra rolului cărților bune, asupra influenței pe care o pot avea acestea asupra sănătății spirituale a oamenilor, asupra importanței răspândirii cuvântului scris și a susținerii tipăriturilor religioase. Mesajul Sfântului Părinte va constitui un punct de pornire.

Tot duminică, 1 iunie, va fi Ziua Mondială a Comunicațiilor Sociale (a XXXVII-a). Această zi, singura propusă de Conciliul Vatican II (în documentul "Inter mirifica"), este celebrată în multe țări în duminica dinaintea Rusaliilor. Mesajul Sfântului Părinte a fost publicat, în ziua de 24 ianuarie, când Biserica l-a amintit pe sfântul Francisc de Sales, patronul jurnaliștilor. Sfântul Părinte amintește în mesaj marea responsabilitate pe care o au mijloacele de comunicare socială la promovarea păcii.

Cu ocazia Zilei Presei, Editura Presa Bună mulțumește cititorilor pentru interesul constant cu care citesc aparițiile Editurii Presa Bună, precum și pentru rugăciunile făcute. Într-un mod deosebit editura mulțumește tuturor acelora care duminică, 1 iunie, cu ocazia Zilei pentru Comunicațiile Sociale, vor contribui cu banii lor la colectele care se vor face în Dieceza de Iași pentru susținerea și răspândirea cărților bune. Editura depinde și de generozitatea abonaților și de susținerea credincioșilor. Cititorii fac posibil ca publicațiile să meargă înainte și să crească în calitate, contribuind în acest fel la evanghelizare, permițând ca mulți să le primească.

Anul trecut Editura Presa Bună a scos un număr de 37 de cărți și broșuri, din care, șapte în colecția "Documente", opt în colecția "Mesaje". De la începutul anului 2003 au fost tipărite 18 cărți și broșuri. În acest an revista "Lumina creștinului" apare într-un tiraj de 17.143 de exemplare, "Isus, prietenul copiilor" în 4.744 de exemplare, "De la Răsărit până la Apus" în 1.538 de exemplare. De un an este disponibil situl Diecezei de Iași (www.ercis.ro).

Asigurând cititorii încă o dată că informațiile, articolele și sugestiile, pe care le fac în scris pe adresa redacției, vor fi bine primite, toți cei care lucrează la editură și tipografie, fiind onorați că îi pot sluji, doresc tuturor mult har și binecuvântare de la Domnul.


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat