Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

30 mai: A apărut "Lumina creștinului" pe luna iunie

A apărut un nou număr al revistei "Lumina creștinului" - anul XIV, nr. 6 (162) / iunie - care cuprinde atât evenimente importante care au avut loc de curând, cât și evenimente care vor avea loc.

Pe coperta revistei se găsește o imagine de la Ziua Tineretului, celebrată anul acesta în Dieceza de Iași la Barticești, și un citat din Scrisoarea sfântului apostol Paul către Romani, relevant pentru Ziua Presei celebrată la 1 iunie: "Să nu vă potriviți chipului veacului acestuia, ci să vă schimbați, prin înnoirea minții voastre, ca să puteți deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută și desăvârșită" (Rom 12,2).

Pe paginile patru și cinci putem citi din Scrisoarea pastorală către copii, "Lăsați copiii să vină la mine!" (Mc 10,14), a PS Petru Gherghel, dată cu ocazia zilei de 1 iunie, când lumea întreagă celebrează Ziua Internațională a Copilului. În acest mesaj păstorul diecezei dorește ca toți copiii să fie "primăvara familiei, a societății și a Bisericii și florile poporului nostru".

La următoarele două pagini se găsesc informații despre rolul și locul mass-media în lumea de astăzi și faptul că situl Episcopiei Romano-Catolice de Iași a împlinit pe data de 12 mai un an de existență. Deoarece în ziua de 1 iunie se celebrează Ziua Mondială a Comunicațiilor Sociale (a XXXVII-a) revista prezintă succint câteva idei din mesajul Sfântului Părinte, publicat în ziua de 24 ianuarie, care a avut ca temă: "Mijloacele de comunicare în slujba păcii autentice în lumina enciclicei Pacem in terris".

La paginile șapte și opt întâlnim un articol cu titlul: Moment jubiliar în Biserica locală. Acesta amintește faptul că dintre cei 289 de preoți care activează în Dieceza de Iași, patru aniversează anul acesta, la 29 iunie, jubileul de aur al preoției lor: Iosif Budău, Anton Demeter, Anton Despinescu și Anton Sociu. Jubileul va fi marcat printr-o Liturghie solemnă la Luizi-Călugăra în ziua de 29 iunie, cu participarea păstorului diecezei. De asemenea la pagina opt este notat într-un chenar faptul că marți, 24 iunie, în catedrala din Iași și duminică, 29 iunie, în catedrala din București, vor fi hirotoniri de preoți diecezani, iar sâmbătă, 28 iunie, vor fi hirotoniri de preoți la Institutul Teologic Franciscan din Roman.

"Explozie de tinerețe", acesta este titlul articolului dedicat Zilei Tineretului, în Dieceza de Iași, celebrată la 4 mai, la Barticești. La această sărbătoare au luat parte peste zece mii de persoane din 95 de parohii, Precum și invitați din București, Republica Moldova și Italia. Crucea a fost predată tinerilor din Iași, locul unde se va desfășura Ziua Tineretului în anul 2004.

Dintre celelalte titluri amintim: Papa în Spania, Sărbătoarea Paștelui printre străini, Sinoadele din trecut, Mesajul CER și Curier juridic.

În paginile revistei mai sunt prezente cunoscutele rubrici: știri, poșta redacției și noutățile editoriale.

O parte din articolele din revistă le găsiți și pe acest sit la secțiunea "Biblioteca".

Vă dorim lectură plăcută!

Romeo Neculai


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat